Реклама / Ads
12| 7418 |16.09.2015 АКТУАЛНО

Арестуваха шефовете на полицията в Първомай и Асеновград за корупция

.
Арестуваха шефовете на полицията в Първомай Васил Налбантов и Асеновград Димчо Темелков за корупция. Фрог научи, че акцията е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" и областната дирекция на полицията в Пловдив няма касателство към нея.
 
От МВР потвърдиха все пак за арестите, но отказват да кажат на този етап за какво са окошарени ченгетата. Очаква се подробностите да станата ясни на пресконферениця, казват от вътрешното ведомство. Има подозрения, че става дума за корупционни практики, при които са били прикривани престъпления, с цел дадени лица да не носят наказателна отговорност. Те пък от своя стана са се занивамали с изнудване и притискане за пари.  Жената на Налбантов-Таня  запази мълчание за ареста на съпруга й. Тя е шеф на "Социални грижи" в града. Близки на началника казват, че той изразил преди месец желание да се махне от МВР, вероятно когато усетил, че примката около врата му се стяга. Някои смятат, че бил свързан с разбитите канали за нелегални цигари през пролетта.  Димчо Темелков пък бил награден преди два месеца с "благодарност" от шефа на МВР Румяна Бъчварова. Свързват го с корупционна схема със затворници.

Няколко часа след като новината гръмна по медиите от прокуратурта съобщиха официално следното: На територията на гр. Асеновград и на гр. Първомай се извършва специализирана полицейска операция от служители на отдел „Вътрешна сигурност“ към Министерството на вътрешните работи. Операцията е под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив. За 24 часа по Закона за МВР са задържани началниците на РУП-Асеновград и на РУП-Първомай.По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си. Подробности за операцията ще бъдат изнесени утре, 17 септември 2015 г., на пресконференция в гр. Пловдив.

 

Арестите предизвиха тотално объркване в районните. Някои ченгета се притесниха, че белезници ще има и за тях и едва не припаднаха, докато бяха на служба. Местните хора предпочитат да не говорят пред журналисти и се провят на ощипани, че нищо не знаят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5308 |03.01.2015 Българин, ратувал за "Ал-Кайда", арестуваха в Йемен . 12| 11358 |17.11.2014 Връщането на ГДБОП-голямата хапка за шефовете на МВР . 2| 6117 |02.11.2014 Арестуваха митничари от две смени на ГКПП Лесово . 10| 13600 |30.08.2011 В блока на Тодор Славков арестуваха Севдалин Минчев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads