Реклама / Ads
18| 9490 |05.10.2015 АКТУАЛНО

Архиепископът от Йерусалим пред Фрог: Турция се държи като бившата Османска империя

.
Много араби дойдоха в храма, за да целунат ръката на Теодосий
Турция се държи като бившата Османска империя. Тя прави всичко възможно, за да унищожи цивилизациите в Близкия Изток и конкретно в Сиря. Това каза Севастийският архиепископ на Йерусалим Теодосий пред Фрог нюз. Заедно с владиката на храм-паметника „Св. Ал. Невски“ Тихон, двамата отслужиха неделна литургия, на която присъства и бившият премиер Симеон Сакскобургготски.
 

Теодосий открито приветства въздушните атаки на Русия срещу терористите в Сирия.  Той е категоричен, че само по този начин конфликтът може да се разреши, а „Ислямската държава“ да се неутрализира. Има за жалост други страни, които се противопоставят на това, което прави Русия. Те се дразнят и това не е случайно, защото нямат интерес  от мир в този регион. Митрополитът е категоричен, че американската страна демонстрира двоен стандарт. От една страна се противопоставя на действията от страна на Русия срещу ИД, но от друга „играе важна роля в създаването на „Ал Кайда“. Духовникът не скри болката си за това, че от войната страдат всички заедно- християни и мюсюлмани.

 

Относно бежанците той има коренно противоположно мнение от това, което изрази  Българската православна църква. Тези хора са предизвикателство и възможност да покажем на бягащите от войната , че сме добри и гостоприемни, че можем да подадем ръка на всички в нужда. Ние трябва да ги посрещнем и прегърнем. Да бъдем в този момент до тях. Защото само по този начин бихме утвърдили своя морал и ценности. Ние сме длъжни да спасим тези хора. Когато Христос е бил в Палестина, той е бил отишъл при  слабите, а не при силните. Сега е нашият момент да последваме примера му.  Точно сега трябва да сме с болните и страдащите, заяви той. Според митрополитът религиите трябва да са единни в желанието си тази криза да приключи възможно най-бързо. 

 

Какво коства на един духовник да живее в районите, където има война и всеки ден умират хора, каква е цената, която плаща, за да защитава най-слабите, можете да прочетете в интервюто на Теодосий тази седмица във Фрог.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5737 |27.09.2015 ПП ГЕРБ Ловеч откри предизборната си кампания . 17| 6841 |26.09.2015 Франс прес: Корумпирани БГ служители си затварят очите пред трафика на имигранти . 2| 5127 |23.09.2015 Първан Симеонов: Напрежението във властта може да се пренесе в предизборната кампания . 2| 6599 |18.09.2015 Д-р Здравко Георгиев пред Фрог: Няма да убият сина на Кадафи, вдигат само пушилка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads