Реклама / Ads
5| 8279 |21.05.2024 АКТУАЛНО

Асфалтираха мястото на катастрофата с колата на НСО - шефът на пътното във Варна изхвърча

.
Източник: БГНЕС
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна Явор Пасев и срещу началника на отдела "Инвестиционно-ремонтни дейности" там Севдалина Казълова. Докато тече производство, двамата са отстранени от работа.
 

Причината е, че служителите на Облстното пътно управление са допуснали да бъде асфалтирана отсечката от пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни стана тежката катастрофа с кола на НСО.

 

Министър Коритарова е изпратила сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот. Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

 

Жители на град Аксаково потвърдиха, че през почивните дни от Областното пътно управление във Варна са преасфалтирали пътя до града, включително в района, където стана тежката катастрофа с автомобил на НСО, при която загина 63-годишен мъж.

 

Преасфалтирането на участъка е станало в събота и неделя. Премиерът Димитър Главчев е поискал от министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с тази информация. Министър-председателят очаква спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение. 

 

Директорът на областно пътно не вдигаше телефона си, а по-късно беше изключен. От агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че по-късно ще дадат конкретна информация за случая. По предварителна информация това преасфалтиране е било планирано и няма връзка с катастрофата. От военната прокуратура също казаха, че ще извършат проверка на място.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4282 |20.05.2024 Анализаторът Кирил Набутов: Днешна Русия с бързи темпове се връща към времената на хановете от Златната орда . 2| 5928 |18.05.2024 Подоляк по БНТ: Русия използва дори химическо оръжие, Украйна обаче няма да допусне пробив край Харков . 1| 4680 |17.05.2024 Вариант 15 се падна за матурата по български език . 0| 6495 |15.05.2024 "Who targets me": Приложение на телефона проверява коя партия ни е взела "на прицел"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads