Реклама / Ads
8| 7011 |05.01.2023 АКТУАЛНО

Бенатова: Третият мандат ще отиде в ”Демоклатична България”, Радев мисли като Борисов

.
Миролюба Бенатова
Третият мандат ще отиде в ”Демократична България”, което може биq ще е най-лошото, което ще се случи за партията...Много се говореше, че той ще отиде при Стефан Янев, но подозирам, че няма да стане точно така. Това заяви Миролюба Бенатова.
 

Според нея, ако Румен Радев даде третия мандат на "Демократична България", това ще бъде отново някакъв пример за единомислие с Бойко Борисов.


"Има потребност от реален контекст, а не от едно непрекъснато набиване на опорки от различните крила с различните интереси, което ние наблюдаваме години наред в публицистичните формати", каза още Миролюба Бенатова пред  Дарик радио.


По думите й разделението на малки балони не е от вчера и не е от днес, но сега може би се вижда по-явно, по-силно подчертано е и може би опитите да се насъсква обществото на малки групички е по-видимо.


"Не мога да приема, че журналистите трябва да са защитници на тясна партийна линия, която и да е тя", категорична е Бенатова. "Каква е ролята на журналиста, ако всички знаят това, което той ще каже?", попита тя и допълни: "значи той е излишен".


Социалните мрежи са отдушник, смята журналистката. "Там може да се засилват определени послания. Един от големите същностни проблеми е, че хората, които са овластени, в официалната си реторика използват и език на омразата, и твърдения, които не са доказани. И бидейки овластени, те всъщност официализират лъжите. Дават алиби за това да бъдат цитирани", посочи Миролюба Бенатова.


"Политиците са всъщност истинските носители на вредни послания", заяви тя и даде стар пример с Валери Симеонов, който беше вицепремиер и в ролята си на такъв направи коментар за майките на деца с увреждания.


"Аз съм оптимист, защото знам, че всяко време си има своите млади хора, те си идват със своите амбиции и желания и без обременеността на опита. Аз вярвам в силата на началото, на онова усещане на младия човек, че всичко е възможно, че можеш да постигнеш всичко, стига да си работлив, да обичаш това, което правиш, и да си отдаден", каза още Бенатова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4406 |15.12.2022 Доц. Наталия Киселова разкри шансове за реализиране на втория мандат . 31| 8293 |11.09.2021 Атанас Атанасов: В следващия парламент ще получим мандат за правителство, Христо Иванов - премиер . 9| 11577 |22.08.2021 Проф. Александър Маринов: Възможността за правителство с третия мандат е теоретична . 11| 9875 |17.08.2021 ГЕРБ: Връщаме мандата! Президентът: Така управлявахте, че хората измираха по стълбищата и линейките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads