Реклама / Ads
3| 8088 |10.07.2019 АКТУАЛНО

Бисер Лазов отново сравни Цветан Василев с Иисус Христос

.
Бисер Лазов на първото заседание по изслушването му
Основният свидетел на прокуратурата по „Делото КТБ“ Бисер Лазов днес завърши изложението си пред специализирани съд отново с драматичен и емоционален разказ. Представяйки спомените си от юни 2014 г., събитията около затварянето на банката и срещата си във Виена с банкера, Лазов за втори път сравни Цветан Василе с Иисус* Христос, който обаче не бил предал апостолите си.
 

В последния ден от иначе монотонния монолог на Бисер Лазов, пред слушателите в залата, наред с твърденията за случилото се преди пет години, свидетелят сподели и подробности за емоционалните си възприятия от тогава.  В залата не липсваха и възгласи на пресилените и очевидно заучени думи и фрази, които използваше Лазов, най-вече заради факта, че в началото на изслушването му той говори същото, но пред медиите. Тогава зам.-главният прокурор Иван Гешев многократно се опита да спре порива му, обяснявайки, че като споделя тези неща преди да ги е казал пред съда може да компрометира процеса.  

 

Лазов разказа как е предложил на Василев да се върне в София, на което е получил отрицателен отговор, което за него е било повратен момент в емоционалното му състояние.

 

"Доверието е короната и пагоните, които един генерал или владетел има. Доверието е това, което прави една личност лидер. Казах му също, че ако не се прибере в София и не подпише донесените от мен документи, това ще означава краят на нашите отношения. Казано в стилистиката на библейската философия – помолих го да си представи какво би изглеждало учението на Христос и за какви щяха да бъдат сметнати неговите апостоли, ако Той беше избягал, а не бе стоял да Го арестуват и да Го качат на кръста.“, разказа Лазов, на което присъстващите в залата реагираха с възгласи „Еееее“.

 

"Когато тези съмишленици ти вярват и те следват и с това те направят техен лидер... Да, ти имаш право да се ползваш от благата на тяхното доверие и дейността им. Но ако нещата се влошат или твоята бизнес идея фалира, ти трябва да извървиш пътя до собствената си Голгота и да се качиш на кръста. Само тогава идеята, макар и завършила лошо, би останала жива в съзнанието на хората", каза още Лазов и сподели пред съда, че след това той не е същия човек, защото тогава е почувствал, че умира.

Какво каза в началото на изслушването си Бисер Лазов може да видите ТУК.

 

До края на днешното заседанието Лазов говори как на подставено лице бил прехвърлен "Петрол" и как самия него го молили да участва в подобно прехвърляне на дялове от КТБ. Но при наличие на затворена банка съвестният счетоводител отказал, защото по думите му това би било кражба на активи. Без да знаем кой го е молил за това, какво всъщност е придобил Лазов, след затварянето на КТБ, може да видите ТУК.

 

Заседанията по „Делото КТБ“ продължават в началото на септември. Тогава въпроси към Лазов ще задава прокуратурата. Едва след това е редът на защита да разпита свидетелят.

 

Междувременно специализирания апелативен съд късно снощи пусна под парична гаранция от 100 000 лева още едни от задържаниет през февруари свидетели по това дело. По рано, без каквато и да било мярка, заради нелепото обвинение към него, от ареста излезе и дург свидетел. По показания на Бисер Лазов в ареста продължават да са 6 души.

 

====

* Според Нов правописен речник на българския език. С., БАН, Хейзъл, 2002, с. 28, т. 14.1 името може да се изписва и по двата начина. В светската литература се употребява Исус.В църковната литература, а също и в научната литература, в която се разглеждат религиозни въпроси, се употребява Иисус. Придържали сме се към това правило, за да не нарушаваме автентичността на разказа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9932 |10.04.2019 Съпруги на свидетели по ”Делото КТБ”: Бисер Лазов е поискал мъжете ни да са в ареста . 3| 11191 |16.01.2019 Цв. Василев: Спецпрокуратурата и Бисер Лазов действат като ОПГ с цел репресия срещу невинни хора . 12| 16756 |10.11.2018 Люба Кулезич и нейното предаване „Честно казано“ отново в ефир . 9| 12599 |28.01.2018 Още от лъжите на Бисер Лазов лъснаха: раздавал пари на политици и социолози, но те отричат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads