Реклама / Ads
4| 8013 |27.03.2019 НОВИНИ

Журналисти притиснаха Лазов с неудобни въпроси, прокурор Гешев го брани

.
Зам.-главния прокурор Иван Гешев пази свидетеля Бисер Лозов от въпроси на журналисти
Основният свидетел по ”Делото КТБ” Бисер Лазов бе приклещен от журналистите в съдебната зала по време на кратката почивка, която даде съдия Вирджиния Петрова във втория ден от изслушването му. Лазов сравни Василев с Иисус, който му е отнел ”живеца”, заяви, че никога не е виждал Делян Пеевски около КТБ, а накрая адв. Карадалиев е нахлул с охрана в офиса му. Защитата ще чака още месеци да заде своите въпроси.
 

Въпросите на журналисти и най-вече отговорите на Лазов притесниха зам.-главния прокурор Иван Гешев, който първо поиска служители на спецсъда да помогнат, но накрая сам се намеси, за да прекрати изявата на Лазов и да му попречи да отговори на зададените въпроси. Журналистите най-вече се интересуваха какво е причинило разрива във взаимоотношенията на свидетеля с Цветан Василев. Лазов каза, че иска да даде пример с Библията и обясни, че това, което се е случило е все едно Иисус да събере апостолите си, но вместо сам да отиде на кръста да абдикира и да ги изостави.

 

Попитан за депутата от ДПС Делян Пеевски Лазов заяви, че никога не го е виждал при Цветан Василев. По време на изслушването му в съда Лазов разказваше за определени хора, които е виждал в кабинета на Василев или във връзка с него.

 

Лазов започна да разказва и как на 23 юни 2014 г. когато се вижда с Василев във Виена, той му е бил отнел „живеца“. Прокуратурата в лицето на Иван Гешев не допусна отговор на въпроса какво точно има предвид.  Последното, което успя да каже Лазов е, че през юни 2014 г. адв. Карадалиев е нахлул с охрана в офиса му и е седнал на бюрото му. Лазов оевидно бе притеснен от въпросите към него и се оглеждаше за помощ от Гешев.

 

Вчера в съдебната зала комфортът да не бъде закачан Лазов от журналисти бе осгуряван от охраната на прокуро Гешев, но днес тя се появяваше само пред залата и нямаше кой да възпре камерите и микрофоните да достигнат до него.

 

След края на заседанието, адв. Христо Ботев прогнозира, че защитата ще получи възможност да задава въпроси на свидетеля едва към средата на лятото. Лазов все още дори не е стигнал до момента с фалита на банката. По искане на прокуратурата, след като приключи с разказа си,  веществените доказателства, за това което говори, ще бъдат представени след изслушването му. След което първите въпроси ще са от страна на обвинението. Едва след това Лазов ще бъде питан от адвокатите на 18 –те обвинени по това дело.

 

По думите на адв. Ботев както върви разказа и хода на делото накрая ще излезе, че става въпрос за нещастна любовна драма от страна на Бисер Лазов, който страда по ъдщерята на Цветан Василев - Радосвета. Лазов многократно спомена името й и това, че тя го е унижавала и се малтретирала, иззела му е голяма част от отговорностите, местела го е във все по-малки стаи. През 2013 година се стигнало до там, че той дори не ходел на партитата на фирмите. По думите му Радосвета Василева е имала и лошо и унизително държание и отношение и към работещите в КТБ, за които той самият даде доста обидни квалификации.

 

Когато Лазов започна да разказва за определени медии и техни собственици, които били получавали пари адвокат Вирджиния Петрова го попита това как е свързано с банката, защото се отклонява от темата на делото и обвиненията, които са повдигнати пред хората в залата. Лазов заяви, че всички пари идвали от КТБ и настоя да продължи с имената, които са написани на листите пред него.

 

На вопрос към адв. Ботев какво се случва с изслушването на Цветан Василел, което съдията прие да бъде направено, той отговори с: "Чакаме, никой не знае какво се случва."

 

Делото продължава на 16 април.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5793 |27.03.2019 greshka53 . 1| 5264 |26.03.2019 Прокуратурата обгрижва основния свидетел по ”Делото КТБ” Бисер Лазов . 7| 6017 |26.03.2019 Бисер Лазов рецитира наизуст в съда писанията на прокуратурата /допълнение/ . 3| 6386 |26.03.2019 Разпитват главния свидетел по „Делото КТБ“ Бисер Лазов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads