Реклама / Ads
16| 9559 |16.09.2012 АКТУАЛНО

Богаташите мислят за бъдещето, а бедняците зациклят в миналото

.
Тревога или радост са парите
Разкриха голямата тайна защо някои хора са богати, а други бедни. Всичко зависи от начина на мисленето, смята широко известният американски експерт по обучение на кадри за търговията Стив Сиболд.
 

Новата книга на Сиболд "Как мислят богатите" е посветена на психологическите различия в поведението на хората с различна степен на богатство. Книгата е плод на дългогодишен опит и наблюдение на поведението на хората в обществото. Именно на тази база Сиболд успява компетентно да изясни какво отличава мисленето на богатия човек от това на живеещите от заплата до заплата хора.

Авторитетното сп. "Бизнес инсайдър" е посветило пространна публикация за книгата на Сиболд "Как мислят богатите".

Средностатистическият човек е "зомбиран" от тезата, че богатите хора са или щастливци на съдбата, или пък са натрупали състоянието си по нечестен начин, смята експертът Стив Сиболд. Според него именно затова в низшите слоеве на обществото обогатяването се смята за позорно явление.

Заможните хора знаят, че богатството, което невинаги гарантира щастие, прави живота много по-лек и приятен, се казва в уникалната книга на експерта по мениджмънт.

Едно от най-големите различия в мисленето на богатите и бедните звучи така: "Бедните са убедени, че самоувереността е недостатък. А богатите - тъкмо напротив. Те смятат, че да си уверен в себе си, е преимущество."

Богаташите се отличават и по това, че винаги се стремят да се ощастливят. Те не страдат от лъжлива скромност и не се преструват, че искат да спасяват света. "И действително. Ако ти не можеш да помогнеш на себе си, то как ще можеш да помогнеш на другите", коментира авторът на книгата.

Според Сиболд бедняците зациклят в миналото, а богатите мислят за бъдещето. Постигналите от нулата своето благосъстояние милионери са хванали успеха, защото винаги са гледали напред и са мислели как да претворят в живота своите мечти.

Хората, които са уверени, че доброто в живота е останало в миналото, много рядко са способни да постигнат каквото и да било в настоящето, защото често страдат от депресия, заключава авторът Стив Сиболд.

Бедняците работят, за да преживеят, а трудът им е свързан с нелюбими дейности.

Обикновено на повечето хора им се струва, че състоятелните личности са принудени да бъхтат през цялото денонощие, за да поддържат източника на печалбите. По правило богаташите се занимават с любимите им дела, като намират начин да печелят от това.

За разлика от тях хората от средната класа търсят за себе си работа, която обикновено впоследствие им се струва противна и започват да я ненавиждат. "От детството на хората се внушава, че трудът и печеленето на пари обезателно се съпровождат с големи умствени, емоционални и физически усилия", напомня експертът писател.

Експертът е открил още една разлика в начина на мислене на богатите и бедните. Според него тя се състои в това, че бедните се боят от разочарование и затова слагат "летвата" по-ниско. А хората с потенциал да станат богаташи винаги се целят нависоко.

"Психолозите често съветват клиентите си да не хранят големи надежди и да не искат да постигнат невъзможното, за да не изпитат след това разочарование. Но никога не можеш да постигнеш нещо, включително богатство, ако не си мечтал за това", отбелязва Сиболд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6296 |15.09.2012 Първолаците ще смятат до 100, в 6 кл. ще учат как се сърфира в мрежата . 3| 7449 |12.09.2012 Браншовите организации в автосервизния сектор се обединяват и настояват за въвеждане на регулации в дейността им . 10| 8605 |11.09.2012 Църквата скочи срещу голия задник на Азис . 49| 10350 |06.09.2012 Кеворкян и Любен Дилов ще изправят Нова тв на крака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads