Реклама / Ads
27| 11235 |04.05.2018 АКТУАЛНО

Борисов се хвали, сипе огън и жупел срещу президента Радев

.
Бойко Борисов
Когато Радев ме обвинява ежедневно, ние да мълчим ли? Ами той се държи като президент на една партия, не, като президент на БСП и ДПС. Това заяви премиерът Бойко Борисов, като нападна президента за думите, че авиацията ни е приземена, а ще лети на парада.
 
В моя кабинет твърдеше, че авиацията се е приземила. А с какво ще прави парад на 6 май?  Купили сме самолети и вертолети, които дори не летят, но са последен модел и много скъпи. Това сме го направили ние. "Спартани" сме купили, ама сега от два правим един. Защото не може да се обслужва и ремонтира.

Борисов призова да се даде шанс на новата Антикорупционна комисия и да не се прибързва, като даде съвет, че може би е добре да се промени закона за поемните лица, но остави по тази тема да се изкажат юристите и призова да се спре говоренето, а да се остави съда да прецени как трябва да се постъпи.

За престрелките между Румен Радев и правителството Борисов заяви, че те са единствено от страна на президента и посочи, че за него президента винаги е бил обединител на нацията, а днес не вижда нищо такова и говори в един тон с БСП и ДПС. "Затова възложих на министрите всеки ден да искат среща с него. Министрите са принципали и носят наказателна отговорност затова което правят, не случайно бившия шеф на АПИ сега е подсъдим. Аз също имам много мои мисли, но не ги казвам, защото не бих се превърнал в него", заяви Борисов.

Относно доклада на Държавния департамент на САЩ за корупцията, Борисов заяви, че именно по тази причина е създадена Антикорупционната система, за да има страх, че машината ще ги смаже, ако се правят нередни неща. "Да ви върна ли случая Костинброд, какво ни правеха, че сме яли фъстъци в правителствения отряд. Президента, ако има данни да отиде и да каже - Пеевски е взел тази поръчка".

Като извадиш вестниците сутрин, виждаш на коя група са. Ние как да спрем Прокопиев и Пеевски да воюват. Аз не зная как и затова нищо не правя. Така премиерът Бойко Борисов коментира проблема за свободата на словото пред Нова телевизия.

Аз настоявах еврофондовете да се обвържат с върховенството на закона. Ние държим да ставаме все по-добри като държава. Утре всеки от нас може да бъде съден. Ето госпожа Нинова е потисната, виждам че страда, не може да спи заради един сайт, допълни още той.

Румен Радев в предизборната си кампания много ясно каза позицията си за Крим. Волен Сидеров, ВМРО и НФСБ са три отделни партии. И ние в програмата сме записали в какво с тях сме заедно. Аз гарантирам, че докато ГЕРБ управлява сме най-лоялните членове на ЕС и НАТО. Така пък Борисов коментира защо коалиционният партньор Волен Сидеров бе на посещение в окупирания от Русия Крим.

2019 г. има два избора, европейски и местни, на които ще отидем като отделни партии. Сидеров иска да привлича електорат от проруски настроени хора. Валери Симеонов си има теми - туризъм, пушене, телкове, и иска да си запази лицето пред избирателите. ВМРО си има своите позиции. Докато бях в Скопие с Доналд Туск Каракачанов ми пусна декларация, че е против Сърбия да влиза в ЕС, допълни още министър-председателят.

По случая Желяз тече следствие и тук и в САЩ и всяка дума може да окаже значение. До три седмици в България ще бъде главният прокурор на САЩ и се надявам, коментира Борисов пък дали България ще предаде исканите от Вашингтон младежи, които са търгували ембаргови стоки със Сирия. Можеше президентът да се изкаже и по тази тема, да каже кой парламент е приел договора за екстрадиция, не всичко започва от ГЕРБ, заяви още Борисов.

Само ГЕРБ подкрепя президента Радев 2% от БВП да се отдели за отбрана. Партията БСП, която го издигна, не го подкрепя. А не чух президентът да каже, че ако спазим желанието на Нинова нарушаваме изискванията на НАТО, каза още министър-председателят.

Да искаш два месеца преди края на председателството вот на недоверие, дни преди срещата на високо равнище в София, юли 4 дни китайският премиер ще стои в България и точно сега да искаш оставка, когато не си готов, не виждам защо го правиш това с държавата. Догодина ще си премерим силите, каза още министър-председателят.

Видяхме служебното правителство и кадрите им. Резултатът е 150 млн. лв. по-малко събрани от приходните агенции. Единственото, което решиха беше за изтребителите, заяви Борисов по адрес на БСП и Румен Радев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 18537 |30.04.2018 Октай пред Фрог: Борисов да го провъзгласят за народен артист, Пеевски ни върти познати номера . 16| 36000 |31.03.2018 Илиян Василев: Мислете за времето след Борисов, готвят визита на Путин . 28| 20138 |30.03.2018 Методи Андреев пред Фрог: Срамувам се, че премиер ни е Борисов, на ход е Тръпм с ”Магнитски” . 19| 17121 |27.03.2018 Методи Андреев пред Фрог: Бойко Борисов има комплекси от двамата диктатори – Ердоган и Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads