Реклама / Ads
62| 7494 |05.10.2014 АКТУАЛНО

Борисов: Най-тежкият сценарий ще е избори преди Коледа

.
Бойко Борисов
Искам да благодаря на всички наши избиратели и членове, които положиха огромни усилия да победим нашия основен опонент с двоен резултат, заяви след изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Не знам дали в Европа се е случвало десницата да победи левицата с двоен, разгромяващ резултат, независимо че в последната година и половина ГЕРБ беше подложен на унищожение.
 
Ниската избирателна активност има своето обяснение, последната седмица беше толкова тежка и песимистична, траур, спряхме кампаниите, точно когато хората трябваше да се настройват за избори, а настроението е минорно. Инцидентът, според мен, не е случаен, той даде отражение върху изборите, каза той.

Много са сурови данните, заради уважението ни към гласувалите искам да имам окончателни или поне достатъчно ясни резултати, заяви Борисов. Всички политически лидери трябва да си дадат ясна сметка за своето представяне, няма как да имаш 8-10% и да се мислиш за велик, каза Борисов и определи това като политическа култура. Всеки трябва да си направи разчет колко са му силите. РБ се представиха зле; дори и да прибавиш техните проценти към нашите, пак не стигат.

Утре ще умуваме по темата кого да поканим за преговори, каза Борисов. За съжаление лявото е проблем в България; тя беше изместена от крайно популистки леви партии. Явно Станишев не е бил проблем на БСП, те понижават резултатите си. С ДПС няма как да управляваме заедно; но ги поздравявам за добрия резултат.

Като искат РБ нови лица, да са победили да изборите, ще им пляскам, но те не могат още лидер да си изберат; с кого от тях да преговарям, попита Борисов.

При тази конфигурация няма как да се състави правителство, заяви още той. Чух какво казват реформаторите. Задкулисие ще бъде да кажем на обществото "Еди-кой си ще бъде премиер". Реформаторите са много малки, за да управляваме заедно. На кого да протегна ръка, на този, който не ме иска?, попита Борисов. С Бареков няма как, добави той. Сигурно други партии ще се пробват. Най-тежкият сценарий ще е избори преди Коледа. Техният сценарий ще е всички да казват - "Нека ГЕРБ да направят компомиси, но с 90 души какво да направя", попита той. Трябва ли да се чувствам виновен, че съм ги победил, попита още той. Готов съм да поема всички рискове за управлението на държавата, защото ние сме най-подготвени. Моля колегите, лидери на партии да преспят с резултатите си, да се смирим, да не правим гръмки и обидени изявления, ако им е мила държавата, да загърбят личното отношение. Нормално е победителят да излъчи премиер, категоричен беше Борисов. Нека всички да помислят какво би следвало след още 2 месеца служебен кабинет, ще е късно тогава, каза той.

Аз съм готов да управлявам, лично аз, готов съм да си заложа главата. Дончев би влязъл в наш кабинет като министър на еврофондовете, каза той, а на въпрос дали ще влезе и Цветан Цветанов, Борисов попита: А защо не като министър на транспорта?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8757 |09.08.2014 Д. Манолов: Милиционерски сценарий удари КТБ . 74| 7907 |04.06.2014 Б. Борисов: Парламентът е пародия, пада кредитният рейтинг . 17| 9389 |26.09.2013 Каката на Борисов: Моят брат винаги е бил победител по природа . 107| 9639 |26.12.2011 Борисов: Дянков и Цветанов разпространяват вицовете за мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads