Реклама / Ads
4| 6678 |20.11.2007 АКТУАЛНО

Британски хирург: Принцеса Даяна можеше да е жива и днес

.
След злополуката в Париж беше изгубено ценно време, твърди британски медик, който смята, че принцесата е могла да бъде закарана по-рано до болницата.
 

 

Според преценката на британски хирург принцеса Даяна би могла и да е жива днес, ако след смъртоносната злополука в Париж не било загубено ценно време, пише днес австрийският ежедневник Die Presse. Било е възможно половин час по-рано тя да бъде докарана в болницата, оповести вчера пред лондонски съд водещият британски хирург Томас Трежър. Ценна помощ е трябвало да се окаже още на мястото на инцидента, а по пътя към клиниката времето някак си „изчезнало”. Разбира се, нараняванията на принцесата били изключително тежки, застрахова се Трежър. Теоретически обаче тя би могла и да оживее, ако беше попаднала по-рано в болница и за нея се бяха погрижили специалисти – още повече, ако хирургът беше отворил гръдния й кош отгоре, а не странично.

На въпрос от страна на съдията за това изгубено ли е било ценно време, Трежър отговаря: „Считам, че са били изпуснати възможности(...). Ако върна лентата назад и си задам въпроса „Можеше ли да бъде спасена”, отговорът е „Да, точно това можеше да стане”. Според известните досега факти Даяна е била извадена в рамките на 35 минути при тежкото произшествие в парижкия тунел през август 1997 г. от катастрофиралия Мерцедес. Това се случило около 1. 00 часа. Още на мястото на инцидента сърцето й спряло и тя била реанимирана. Принцесата била качена на линейка, но едва към 01.40 ч. състоянието й било прието за достатъчно стабилно, за да я превозят до болницата. Шофьорът получил инструкции да кара внимателно, за да не застраши допълнително състоянието на Даяна. Само няколко метра преди клиниката обаче линейката се забавила около 5 минути, защото трябвало отново да спре заради кръвното на принцесата, което спаднало застрашително. В клиниката лекарите се борили за живота й, но към 04.00 часа се предали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 19797 |19.11.2007 Елизабет ІІ е първият британски монарх, който празнува „диамантена“ сватба . 0| 7959 |19.11.2007 Авангардна ислямска мода представиха засукани хубавици . 0| 25003 |18.11.2007 Пазителят на чашата на шотландските уискита идва у нас . 2| 6284 |18.11.2007 Японци ще ловят гърбати китове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads