Реклама / Ads
0| 5583 |07.04.2008 АКТУАЛНО

Британски сайт класира 10-те най-страховити психари в киното

.
Челните места се заемат от Ейхи Шийна, Джак Никълсън и от класическия филмов герой Ханибал Лектър, зад когото се подвизава царят на хорър-филмите Антъни Хопкинс. Основен критерий на класацията е „най-страховит образ в киното."
 

„Психарите” в киното са едни от най-запомнящите се образи във всеки филм от този жанр. Без съмнение актьорите, които са натоварени със задачата да влязат под кожата на своя страховит герой, винаги притежават „нещо повече” от колегите си, а именно мистичност и внезапна промяна на образа пред камерите. Тяхната основна мисия е да успеят да накарат зрителя да настръхне и да се замисли дали пък няма след малко психарят да нахълта в дома му. Редица са актьорите, които са се опитвали в това поприще, но малко са онези, които наистина заслужават адмирации за актьорския си професионализъм. Предлагаме ви 10-те актьори, които изиграват едни от най-страховити психопати в киното според английския сайт Timesonline. 

1. Ейхи Шийна в „Прослушване”
В японския филм, заснет по едноименен роман, актрисата кара един зрял мъж да скимти и да се гърчи от болка. Овдовял самотник решава да провежда фалшиви прослушвания, за да се запознава с послушни млади момичета. Той получава много повече отколкото е искал, когато среща Асами - момиче с лице на кукла, което започва да го измъчва с игли за акупунктура и ток.
2. Джак Никълсън в „Сиянието”
Джак Торънс копнее за малко тишина и спокойствие, за да може да работи по своя романа. Но затворен в стаята си в хотел „Оувърлук”, той получава остър пристъп на клаустрофобия.
3. Антъни Хопкинс в „Мълчанието на агнетата”
Доктор Ханибал Лектър е блестящ, изискан и напълно откачен психопат-убиец. Той е лаком килър, който съчетава удоволствието от убийството, с това от изяждането на жертвите си. Тук Антъни Хопкинс е хипнотично зъл и пленително хитър.
4. Крисчън Бейл в „Американски психар”
Вероятно най-забележителното е, че колкото и изтезания и осакатявания да причинява, персонажът на Бейл е безумно плитък и банален. Той се усмихва самодоволно докато тренира във фитнеса, прекъсва секса с проститутка, за да се наслади на собствените си коремни мускули. Изглежда обаче, че той е продукт на безскрупулния финансов пазар от 80-те и явно приема „забиването на нож” доста буквално.
5. Глен Клоуз във „Фатално привличане”
Глен играе ролята на освирепяла и жестока психарта в продукцията, с участието на Майкъл Дъглас. Със своя непоколебим поглед и разрошеа руса коса, Глен Клоуз успява убедително да се превърне от съблазнителна и изтънчена дама в побесняла и страховита маниачка.
6. Робърт Мичъм в „Нос страх”
С изражение на побойник и изнасилвач Робърт Мичъм играе имено психопат в много филми. Но точно в „Нос страх”, неговата презрителна усмивка и злобния му сексапил, са показани най-добре.
7. Кати Бейтс в „Мизъри”
Кати Бейтс спечели Оскар за най-добра женска роля, именно за своето превъплащение в Ани Уилкс, вманиачена почитателка на писателя Джеймс Кан. В едноименния роман на Стивън Кинг главната героиня измъчва своя писател-кумир по ужасяващи начини, карайки го да пише продължение на любимия й роман от писателя „Мизъри”. В началото Бейтс е грижовна и мила, но след това се превръща в извратена вещица, пратена от дявола.
8. Джо Пеши в „Добри момчета”
Пеши играе Томи Де Вито, малък на ръст гангстер с избухлив нрав и натрапчива мания да бъде най-големият мъж в стаята. Собственото му самочувствие се измерва с броя на коршумите изстрелял по враговете си или по тези, които по някакъв начин са успяли да го обидят.
9. Бети Дейвис в „Какво се случи с Бейби Джейн?”
Дейвис изпълнява ролята на луда жена, филмова звезда като дете, а по-късно провалила се актриса. Сестра й, за разлика от нея, става много известна филмова звезда, но след инцидент остава прикована към инвалидна количка, а Бети Дейвис я унижава по всевъзмовни начини всеки ден.
10. Робърт Карлайл в "Трейнспотинг"
Персонажът на Карлайл, Бегби, ще ви накара да изцъклите поглед веднага щом го видите. Целият ураган от глазгоуски гняв се лее от неговата уста, а счупена билярдна щека му служи за меч.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9969 |12.02.2008 Завличат британски командос с имот, друг се връща като травестит у нас . 6| 16522 |13.12.2007 10-те най-вредни храни за човешкото здраве . 4| 6678 |20.11.2007 Британски хирург: Принцеса Даяна можеше да е жива и днес . 0| 19790 |19.11.2007 Елизабет ІІ е първият британски монарх, който празнува „диамантена“ сватба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads