Реклама / Ads
6| 6507 |28.10.2017 АКТУАЛНО

БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета ”Борисов 3”

.
Източник: БГНЕС
Започна заседанието на 49-ия Конгрес на БСП. Третата сесия на Конгреса е под надслов: ”БСП алтернатива за България”.„Предлагам Конгресът да реши кога БСП да обсъди с другите партии и да внесе вот на недоверие” , предложи лидерът на партията Корнелия Нинова.
 
"Да, за пръв път България е председател на Съвета на ЕС. Това е възможност страната ни да бъде не само домакин, но и активен участник във вземането на решение за бъдещето на Европа. Ние декларирахме, че ще подкрепим правителството за председателството при едно условие, че приоритетите на това председателство бъдат изготвени в парламента от всички парламетарно представени партии и в национално съгласие. Г-н Борисов прие това условие и разбира се, не го изпълни. Обществото ни не беше ангажирано в смислен дебат как да се развива ЕС. Правителството сведе председателството до техническа подготовка“, заяви Нинова.

Според нея трябва да се чуе мнението на цялата партия и да се ангажират българските граждани по този така важен за България и за живота на всеки един от българите въпрос.

„Втората тема е Бюджет 2018“, каза Нинова. По думите й вярно е, че бюджет се прави от правителството, но е работа на опозицията да представи своята алтернатива. „Ние сме поемали ангажименти и сме длъжни пред онези почти 1 млн. българи, които ни подкрепиха да спазваме обещанията си“, заяви лидерът на БСП. По думите й това е тест за тяхната политическа зрялост или политическото им високомерие.

В своето слово тя заяви още: „Изчезваме като народ. Не мислите ли, че са по-важни гласовете на гражданите, а не как се оценяваме ние. Пропастта народ – политическа класа се увеличава. Това е огромен риск за функционирането на държавността, за демокрацията и за принципите. Вижте какво се случва в Европа – недоволството роди крайни формации".

"Масово се внушава, че няма алтернатива. Но когато такава се появи, срещу нея се хвърля цялата държавна машина. Нека народът е свободен да избира когото иска", посочи лидерът на БСП.

Изходът, по думите й е вот на недоверие към правителството. „Предлагам Конгресът да реши кога БСП да обсъди с другите партии и да внесе вот на недоверие”, заяви Нинова. " Бойко Борисов е активен на международната сцена, но това как се отразява на България!? Това е външна политика на на снишаването" обяви още Корнелия Нинова.

С предложениe за включване на точка в дневния ред за промени в Устава на БСП, свързани с избора на председател, започна заседанието на 49-ия Конгрес на партията. Искането беше подложено на гласуване и отхвърлено със 149 гласа "за", 397 "против" и 45 въздържали се.

Чавдар Георгиев коментира, че Уставът се нуждае от промени, включително да се върне възможността конгресът да освобождава предсрочно председателя на партията. Той предложи да се задължи Националният съвет да изготви такива промени и да ги представи на следващо заседание на Конгреса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4187 |27.10.2017 Рахой поиска отстраняване на Пучдемон . 1| 4370 |22.10.2017 Каракачанов: Преди 2,5 години поисках ограда да е част от стратегическата инфраструктура . 2| 4969 |20.10.2017 Сотир Цацаров поиска закриване на фондация, финансирала ДОСТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads