Реклама / Ads
5| 5413 |11.04.2011 АКТУАЛНО

Дал бил в завера с ГЕРБ, готвел алтернатива на ДПС

.
Касим Дал
Днес депутатът от ДПС Тунчер Кържалиев обяви на среща със симпатизанти, че доскорошният му началник Касим Дал мъти водата на движението, защото е свързан с ГЕРБ. Топлата връзка между бившият зам.-председател на ДПС и управляващите бил министърът на културата Вежди Рашидов.
 

Така няколко месеца, след като дясната ръка на Сокола се опълчи публично  срещу Ахмед Доган, слуховете за участието на ГЕРБ в заверата бяха официализирани на политическо ниво.

"Истинската причина Дал да вреди на ДПС и избирателите виждаме в болезненото му честолюбие и очакванията му да продължи да бъде втори в партията. От действията му прозира добре замислен сценарий, който може би не е негов. Той вероятно е свързан с ГЕРБ", коментира Кържалиев и подчерта, че Касим Дал е близък с министъра на културата в правителството на ГЕРБ Вежди Рашидов.

Депутатът на ДПС припомни, че Дал е започнал да променя позициите си, едва когато е бил свален от зам.-председателското си място. "Не приемам извиненията, че 20 години не е забелязал всичко, за което говори сега. Агентурното минало на Доган започна да му пречи, когато падна от зам.-председателското място", припомни Тунчер Кържалиев.

Той определи изразния стил на Дал като по-краен от този на Волен Сидеров и Бойко Борисов, взети заедно, и прогнозира, че "алтернативното ДПС" ще отиде в политическото небитие като много други преди него.

Днес в Търговище Касим Дал обями пред свои симпатизанти, че не изключи възможността да бъде създадена нова партия, която да се противопостави на настоящото ръководство на ДПС. Това стана в отговор на изказвания на негови съмишленици от цялата страна, присъстващи на срещата с Дал в областния център, чийто мажоритарно избран депутат е той и към момента.

Над 30 души, подкрепени от аплодисменти в залата, поискаха от Касим Дал още днес „да се роди новото бебе и да му се даде име”. Те изразиха мнение, че желаната промяна отдолу нагоре в ДПС е невъзможна, защото режимът е тоталитарен и всеки инакомислещ бива изключен от партията още същия ден, че хората не знаят какво се случва в областните ръководства, а те не участват в решенията на централния съвет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 45837 |11.04.2011 Целебна гадост ‒ народът пощръкля да се цери с урина! . 6| 6101 |10.04.2011 Мало и голямо се юрна да чисти България . 25| 6819 |09.04.2011 Б. Борисов: Завиждаме ви и за младостта, и за познанието . 15| 5912 |09.04.2011 Т. Дончев: Решението за АЕЦ Белене е търговско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads