Реклама / Ads
7| 6158 |13.05.2015 АКТУАЛНО

Десетки цесии на КТБ оправени от Fibank

.
Фирмата „Табак Маркет” е успяла да си вземе парите от КТБ, съобщава Асоциацията на пострадалите от фалита на КТБ. Очевидно няКОЙ е успял да си прибере парите по "друг"начин. Замислете се за поредната разновидност на модела КОЙ и как се случват нещата в нашата родина”, казват от асоциацията.
 

Представителите й представят документ, от който става ясно, че цесиите в КТБ са ставали чрез посредничеството на Първа инвестиционна банка. На 30 октомври миналата година е осчетоводена цесията на „Табак Маркет”, като на тази дата десетки други фирми са успели да се уредят като цитираната фирма. 

 

 

Пострадалите от затварянeто на банката се обръщат към синдиците и с цяла поредица неудобни въпроси. Един от тях е доста любопитен: Вярна ли е информацията, че на внушителна група депутати са били изплатени надгарантираните депозити чрез бюджетни сметки, открити от Министерство на финансите, както и на редица фирми и предприятия, и на „известни” физически и юридически лица, които не попадат в обхвата на гарантирането на влоговете им с държавни ценни книжа? Ако да, какъв е размерът на сумата, тъй като това е за сметка на нашите надгарантирани депозити.

 

Става дума за разпореждане на финансовия министър Владислав Горанов.

 

Ето и останалите въпроси на вложителите в КТБ:

1. С кои адвокатски екипи работите, какви хонорари им изплащате за сметка на масата на несъстоятелност на КТБ и за какви услуги? Не са ли Ви достатъчно юристите на щат в КТБ, които най-добре познават дейността на банката в несъстоятелност и съответно получават заплата?


2. С кои потенциални инвеститори провеждате срещите, отразени в дневника? Има ли кандидати да закупят банката като цяло предприятие и кои са те?


3. Участието Ви в общи събрания на облигационери в какво се състои? Как процедирате при настъпил лихвен и главничен падеж по облигационни емисии, след като банката е в несъстоятелност, а облигационерите са от по-заден ред в сравнение с вложителите с надгарантиран депозит, които са равнопоставени с Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ)?


4. На кого сте дали пълномощно за процесуално представителство и пред КОГО?


5. Молим да ни предоставите копие от писмото до посочената в дневника западноевропейска банка във връзка с уточняване на размера на сумите, които КТБ АД и тази банка (КОЯ Е ТЯ?) взаимно си дължат.


6. Настояваме да получим и копие от пълномощното на длъжностното лице, което представлява КТБ АД в качеството й на наемател, както и да поясните за какъв наем става дума.

 

Скандал се разраства и покрай списъка на фирми, които според документи на КТБ и твърдения на служители, са свързани с ДПС и депутата Делян Пеевски. Досега прокуратурата отказваше да разследва сигнали на протестна мрежа и други организации.

 

От изнесените данни става видно, че окло 500 милиона са само кредитите, които тези фирми с подставени лица са взели от КТБ. Някои от тях не са обслужвали кредитите си и са прехвърлили дълговете в други банки, най-вече в ПИБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6972 |06.11.2014 Тенчо Попов пред Фрог: БНБ проваля цесиите в КТБ . 5| 6088 |02.10.2014 В. Радев за Фрог: Имало е десетки тона повече взрив от допустимото . 3| 7060 |06.04.2010 БДЖ извози десетки с влак фантом по Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads