Реклама / Ads
12| 13895 |03.10.2018 АКТУАЛНО

Десислава Атанасова от ГЕРБ загърби протеста на майките, даже не ги погледна (видео)

.
Десислава Атанасова подмина майките, Ревизоро я последва Източник: Фрог нюз
Гербаджийската депутатка Десислава Атанасова подмина като бърз влак протеста на майките на деца с увреждания във вторник. Фрог засне как наконтената народна избраница, излезе от парламента и дори за миг не обърна поглед към почернените жени и техните страдащи деца, които се намираха на метри от нея.
 

Атанасова и колегите й от ГЕРБ бяха поканени на протеста. Майките до последно се надяваха някой от тях да се появи, за да разкажат за необходимостта от законодателни промени, които да им гарантират нормален и достоен живот. Любопитното е, че в много интервюта бившата здравна министърка не пропуска да отбележи, че тя и партията й са обърнати изцяло към проблемите на хората, че ходят сред тях, за да научават за нуждите им. Нито един депутат на ГЕРБ не е стъпил на палатката, която стои от 4 месеца, за да чуе за неволите на страдащите хора.

 

Вера Иванова, майка на дете с увреждане, обясни пред Фрог, че преди седмица Десислава Атанасова била лично поканена от нея да  посети палатката. „Останах изненадана, когато ме попита: „Докъде стигнаха вашите неща“. Та нали нейната работа е да приема закони, защо мен ще ме пита. Тя много добре знае, че законите, от които имаме нужда, са доникъде“, каза възмутена жената.

 

 Фрог нюз уловиха в кадър и Емил Димитров-Ревизоро в непосредствена близост до Атанасова. Ревизоро редовно  обяснява по телевизионните студия, че парите от контрабандата щели да отидат при майките. Едно от основните искания на майките е да се  направи ревизия на харчовете на НПО-та.  Оказва, че нито лев от държавните субсидии, които  се отпускат  през тях за хората с увреждания, реално не достигат до нуждаещите се. На фотосите, че вижда, че и представители на „Атака“ също не искат да разберат нищо за страдащите хора.

 

"Не искаме пари, искаме закони", казаха майките на протеста в отговор на твърденията на премиера Бойко Борисов, че е дал 150 млн. лв. повече за хората с увреждания за догодина. 

 


.

 

Екип на Фрог нюз

 

Вижте протеста на майките, който подминаха депутатите.

Видео клиповете са заснети от участници в протеста и са разпространено в социалните мрежи.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 19549 |07.08.2018 Т. Дончева: Ударът с акцията ”Бенчев-Очите” е умишлено нанесен от ГЕРБ . 21| 12060 |27.05.2018 Ген. Решетников призна: Имам отношения с политици от ГЕРБ, БСП, Атака и СДС . 13| 13305 |17.05.2018 Големите чуждестранни инвеститори на ГЕРБ – много думи и малко действия . 18| 13287 |26.04.2018 Петър Чолаков за Фрог: Румен Радев плаши ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads