Реклама / Ads
0| 58147 |20.03.2022 НОВИНИ

Сутрешни смешки от Десислава Атанасова

.
Смешки, връткане на очи и словесни каламбури. Така премина гостуването на острието на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на bTV тази сутрин. Иронично някак е обаче който и да било от редиците на бившите управляващи да чете морал и да говори за върховенство на правото, произвол на институциите и застрашена демокрация. Много обаче въпроси останаха без отговор.
 

"Бойко Рашков почти ежедневно си позволява да говори за парламентарната група на ГЕРБ. В правова държава, в държава, в която законът е над всичко, както Кирил Петков пише във Facebook, е недопустимо. Това е недопустимо по отношение на правото, нарушение е на политическия плурализъм, нормална човешка етика. Ако колегите не разберат това, те нямат място не само в управлението на държавата, но и в Народното събрание под каквато и да е форма", посочи Атанасова. 


С прякото участие на премиера и вътрешния министър в ареста на Борисов в четвъртък вечер е демонстрирана "абсолютна полицейска репресия", посочи още Атанасова. 


Тя попита коя е "неотложността" в случая. ФрогНюз припомня, че обиските в дома на бившия премиер Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов се случиха без одобрение от съда точно поради "действия по неотложност". 


"Съгласно НПК акова нещо има, когато има опасност или да се укрие лицето-извършител, или да се извърши друго престъпление, да бъде злоупотребено с веществено доказателство. Какво беше това? Липсват веществени доказателства, съотносими към производството. Разбрах, че основен свидетел и лице е премиерът Кирил Петков. Не знам от какви свидетелски показания, след като става въпрос за господин Божков. Този арест е незаконен, нелегитимен", посочи още Атанасова. 


Тя заяви, че Министерството на вътрешните работи има професионално и политическо ръководство и министър Рашков е част от политическото. Атанасова обаче не видя нищо общо в позицията на обвинението по казуса и нежеланието за повдигане на обвинения с SMS кореспонденцията между главния прокурор Иван Гешев и една от задържаните - пиарът на Борисов Севдалина Арнаудова преди месеци. Скандалът стана известен като "Pi Ar Sevi Boiko". 


"Какво беше съдържанието на тези SMS-и? Какво има в тях? Какво има в една комуникация между ръководител на пресцентъра на Министерския съвет и ръководител на друга институция? Това как е съотносимо към този казус? Защо не беше зададен този въпрос, когато прокуратурата реши, че няма никакъв проблем Петков да попълва декларация с невярно съдържание? Тези ли ще ми спазват правилата, те ли ще са морален стожер? Нарушител на Конституцията със самочувствието, че е морален лидер на обществото? Петков не е премиер отдавна. Има едно качество - форсмажоретки на Божков. Това видяхме онази вечер в извънредния брифинг", ядоса се още Атанасова. 


Тя заяви, че бившият хазартен бос се "рисува като ангел" и припомни всички 19 обвинения, повдигнати срещу него и присъствието му в санкционния списък по закона "Магнитски". 


"Започваме сигурно по-шеговитата част от интервюто..."


Този коментар Атанасова направи след въпрос за Мата Хари и снимките от спалнята на Борисов, на които се виждат пачки и златни кюлчета. Уви, Атанасова не отговори защо прокуратурата така и не разбра коя е Мата Хари, въпреки че сам бившият премиер заяви, че знае кое е лицето зад този псевдоним. Запита обаче дали някой бил разбрал кои са хората, които щели да бъдат изядени - препратка към едно от разкритията, които направи Бойко Рашков преди месеци. 


"Някой разбра ли къде са чувалите с пари от АМ "Хемус", кои са хилядите, които са били подслушвани? Това са опорки на Рашковото МВР, с които се опитва да измести фокуса от всички кризи, съпътстващи обществения живот. Допринесе ли това за по-ниски сметки за газ, ток, олио? С какво допринесе ареста на Борисов като решение за тези кризи? Това е ФАРСмажор!", посочи още Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16729 |18.03.2022 Десислава Атанасова: Сещам се за цинизма на Цветанов . 0| 4587 |18.03.2022 ”Спаси София”: Репресия ли!? Да припомним на ГЕРБ какво спретнаха на Десислава Иванчева . 0| 36849 |18.03.2022 Десислава Иванчева: С Биляна Петрова ходеше една жена вътре в тоалетната и ѝ сваляше гащите . 6| 3346 |07.02.2022 Десислава Атанасова съзря конфликт на интереси в ББР: Назначили за персонален адвокат Лена Бориславова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads