Реклама / Ads
0| 27269 |25.03.2022 НОВИНИ

Отсъствието на Рашков от парламентарен контрол разяри Десислава Атанасова

.
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС
Вътрешният министър Бойко Рашков е уведомил председателя на Народното събрание, че поради ангажимент няма да участва в днешния парламентарен контрол, за който беше предварително предвиден. Това стана известно при възражение по начина на водене, отправено от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова към председателя на парламента Никола Минчев. Минчев потвърди, че е уведомен от министъра.
 

Интересът от страна на народните представители към министър Рашков бе огромен. Той трябваше да даде отговор на цели 90 въпроса.

 

Отсъствието на вътрешния министър от днешния парламентарен контрол разяри Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя обаче изрази недоволство и заради това, че повече от два месеца министърът на правосъдието Надежда Йорданова е разпределяна на последно място в контрола и по този начин не може да отговори на неин въпрос от 10 януари.


„Днес министър Йорданова отново е последна. Оставам с впечатление, че въпросът ми за закона за особените залози притеснява не само нея, но очевидно и Вас“, обърна се тя към Минчев и добави, че вчера е разбрала, че вътрешният министър, към когото има около 90 въпроса днес, няма да дойде в пленарната зала. 


„Единственото, което прави Бойко Рашков, е да е по телевизиите, да дава брифинги, но не и в НС“, посочи шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС, като подчерта, че същото се случва и с Йорданова, която повече от два месеца не отговаря на неин въпрос.


„Оставам с впечатлението, че криете не само премиера Кирил Петков, но и Надежда Йорданова“, коментира Атанасова.


Никола Минчев отбеляза, че министър Йорданова два пъти поред вече отговаря на въпроси, но Атанасова не е била в залата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3817 |25.03.2022 Трима вицепремиери и осем министри отговарят на депутатски питания. Огромен интерес към Рашков . 0| 4060 |24.03.2022 Рашков стреля по прокуратурата. Пита защо са заработили светкавично за Василев, а мълчат за ”Хемус” и Борисов . 0| 5303 |24.03.2022 Рашков отговори на Гешев: Да излезе и да каже, че е излъгал . 0| 8296 |24.03.2022 Рашков намекна за теч на информация от сестрата на Севда Арнаудова, която работи в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads