Реклама / Ads
5| 3827 |12.11.2023 НОВИНИ

Из неделната медийна обиколка на ГЕРБ: Асен Василев и бюджетът са проблемът

.
Десислава Атанасова
"Ще бъдем особено критични към изпълнението на управленската програма, която е подкрепена от ПГ на ГЕРБ-СДС'. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
 

Според нея прави "много сериозно негативно впечатление" това, че докато в законодателната част се справят, "изпълнителната власт има изключително малък процент на изпълнение на програмата", която е договорена да се изпълнява на ротационен принцип.

 

"Отричаме да ни наричат сглобка. Отричаме да носим негатива на това, което вършат нашите колеги в изпълнителната власт, защото ние участваме там само с външен министър", каза тя.

 

Програмата е разписана със срокове, по месеци, напомни Атанасова.

 

"Даваме си ясна сметка кое е изпълнимо и изпълнено".


"Няма нищо по-очаквано с парламентарните групи да се направят разчетите, да се говори по политики, да уточним детайли – както в данъчните закони, така и на държавния бюджет", посочи тя. 

 

Както направи по-рано днес нейният съпартиец Даниел Митов, и Атанасова нападна финансовият министър Асен Василев:

 

"Асен Василев може би все още не е осъзнал, че управлението е възможно благодарение на гласовете на тези, които чегъртаха три години. ПГ на ГЕРБ-СДС отказва да носи целия негатив и отговорност, въпреки че не присъства в управление със свои персонални назначения", заяви Атанасова.

 

"През следващата година ще бъдем в ситуация, в която след ротацията в Министерския съвет ще се очертае много сериозна дупка в бюджета и това може би не е случайно", коментира Десислава Атанасова. 

 

Различни представители на ГЕРБ тази сутрин заляха националните студиа в страната. Митов се появи в bTV, Атанасова - в БНР, Вежди Рашидов - в БНТ, където също гостува и Тома Биков. 

 

Към твърденията на Митов и Атанасова, се добавят и тези на Биков, който говори за това как всички бюджети на Асен Василев се дават "рекордни инвестиционни разходи, които накрая не се осъществяват".

 

Скулпторът Рашидов поне прояви благоразумие да не коментира бюджета на държавата в днешната си изява. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3478 |12.11.2023 Сняг покри Мусала и Ботев /снимки/ . 22| 4585 |12.11.2023 Премиерът Денков: Никой в парламента не ми е началник. Ако 2015 г. се повтори и съдебната реформа не успее, ще си тръгна . 23| 6111 |12.11.2023 Настимир Ананиев: Борисов се опитва да потули бунт в ГЕРБ . 19| 6014 |12.11.2023 Ваня Григорова към БСП: Напрегнатите хора на "Позитано" да си пият чая и да се успокоят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads