Реклама / Ads
25| 10657 |22.01.2015 АКТУАЛНО

Диков: Шут за ВСС, Цацаров, Писанчев, Лазаров

.
Сашо Диков
Тъжно е, че Румъния ни задмина, Турция също, а тя беше в още по-трудна ситуация от нас в борбата с корупцията, каза по НТВ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Ако мислите, че политиците управляват, аз мисля, че не е така, а магистърската класа. При магистраците смяна няма, а колко политици са оцелели, попита той. Горният им слой е изключително малък. Тази власт може да спре всеки закон.
 
Когато човек отиде в Румъния и види как хората се борят с корупцията, ти идва да се гръмнеш, защото преди 10 години и тук и там беше еднаква воня, заяви журналистът Сашо Диков. А тук дори самата М. Кунева стигна до прозрението за независим орган и смел човек да го оглави.

Листовете хартия, приети вчера, няма да доведат до нищо, ако няма следващи стъпки. Този тотално дискредитиран ВСС трябва да бъде сменен, както и главния прокурор, също и Писанчев, Лазаров - шут за тях, изреди Диков. Срещу цялата тази работа трябва война, а не като министъра, който постъпи като мишок. Аферим на Радан Кънев, който не се огъна, каза Диков.

Махането на ВСС нищо няма да реши, смята Безлов. Той посочи, че съдебната власт е обрасла в някакви отношения. Знаело се кой състав как ще реши определено дело. Адвокатските кантори пък били свързани с бизнес света.

В тази държава няма да има правосъдие при такава клеясала, ръждясала система, възкликна Диков. За случая Лясковец някой да е понесъл отговорност, попита той. Това недоразумение Лазаров, сега Борисов му давал шанс, възкликна той. Цацаров пък чакал съдебна поръчка за Христо Бисеров, нещата са пълен абсурд отвсякъде. Видяхте какво стана с разследването за Пеевски - и нищо, и нищо, каза Диков.

Моята надежда е Румъния, да ни сравняват с нея, тогава и тук може нещо да мръдне, смята Безлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6716 |21.01.2015 Д-р Ненков: Извиваха ми ръцете за детските ваксини като министър . 22| 10905 |22.01.2015 В. Иванов за Фрог: С бг манталитет германска медийна среда ли да очакваме? . 19| 5974 |21.01.2015 Програмният шеф на БНР за Фрог: Да освободим свободата на словото от рамки и догми . 36| 6837 |20.01.2015 Б. Василев пред Фрог: Изпълняват се поръчки под маската на свободата на словото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads