Реклама / Ads
6| 9993 |06.04.2017 АКТУАЛНО

Дойче веле, Шрамайер: Все едно е, кой управлява България

.
Клаус Шрамайер
”В парламента пак се събраха само представители на олигархията - и в този смисъл е абсолютно безразлично кой управлява”, казва германският дипломат Клаус Шрамайер по повод договорката за правителство на Борисов с Обединените патриоти пред Дойче веле.
 
Съществува най-вече опасността такова правителство да не оцелее дълго, защото между ГЕРБ и Обединените патриоти (ОП) има съществени съдържателни различия. Не знам как Борисов изобщо ще успее да се споразумее с националистите, защото те поставят доста крайни изисквания, коментира той прогнозите за правителство между ГЕРБ и Патриотите.
 
Той коментира и казуса, дали Патриотите ще бъдат приети за коалиционен партньор от ГЕРБ:  Разбира се, че не! Тези националисти наскоро пак показаха истинското си лице с блокадата на турската граница. Но какво ли друго му остава на Бойко Борисов? Разпределението на местата в парламента сякаш не позволява нищо друго. Борисов обаче сам си е виновен. Съвършено ненужно беше да подава оставка и да отива на предсрочни избори. Той го направи с наивната надежда, че ще получи по-голямо мнозинство - и сега трябва да си сърба попарата. Той имаше избора между Сцила в лицето на БСП и Харибда в лицето на  Обединените патриоти. И двете опции са злощастни. За съжаление, доколкото аз виждам, в парламента пак се събраха единствено представители на олигархията - и в този смисъл е абсолютно безразлично кой управлява. Те всички ще стъкнат огъня под общия казан и заедно ще бъркат супата. Там просто няма никаква истинска опозиция, нито един човек. При това положение е все едно кой управлява.

Шрамайер се изказва скептично и за борбата на бъдещото правителство с корупцията и провеждането на съдебна реформа: Колко пъти вече сме го чували?! Не вярвам, че това ще се случи. Най-вече, след като ГЕРБ направи всичко възможно да ги торпедира (съдебната реформа и борбата срещу корупцията ). А още повече пък националистите! Това не е за вярване, прах в очите, категоричен е той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3070 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 13879 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев . 10| 74512 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо . 3| 3252 |14.04.2024 Иран атакува пряко Израел. Какво знаем?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads