Реклама / Ads
14| 10832 |19.05.2023 АКТУАЛНО

Куклата на конци не става кукловод: Защо крият с кого е пътувал Гешев? Случка в ”Осемте джуджета”

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Ще направя страшни разкрития, ще пострадат политици и магистрати! Всички граждани ще видят, какво ще се случи! Това са само част от заканите на Иван Гешев. Чухме за десетки записи, които притежавал, разследвания „на трупчета“, които щели да променят хода на историята и какво ли още не.
 

В деня, когато накъса оставката си и изрецитира няколко патетични думи, плашейки „лицето Бойко Методиев Борисов“, Гешев можеше да мине за ядосан мъж, готов да се бие за поста си. Оттам насетне барута му се намокри и вече чуваме неясни реплики и незавършени изречения, предимно срещу колегите му от Висшия съдебен съвет.

 

Стигна се до смешната ситуация да се обажда на лидера на гражданското движение БОЕЦ Георги Георгиев и да му определя среща, която след това отказва.

Някой дръпна ръчната спирачка на главния прокурор и той премина към познатата от татово време тактика „да се снишим, докато отмине вятъра“. Както „терористичният акт“ срещу него се оказа нещо средно между тротилова шашка и китайски пиротехнически продукт, така и заканите му заприличаха на „ти знаеш ли кой е баща ми“, с което се плашат малчуганите в училищния двор.

Гешевият гняв премина във вицове в народния фолклор.

 

Той бе използван, за да се осигурят аргументи за съставяне на редовен кабинет от ГЕРБ, ДПС и ИТН и вече е в ролята на салфетка.

 

Защо толкова бързо? Защото никога не е имал потенциал и качества за нещо ярко и голямо. Защото едно е да изпълняваш поръчки и съвсем друго – да разчиташ на собствените си способности. Видя се, че са силно ограничени.

 

Освен това няма отговори на много въпроси, които могат да му бъдат зададени.

Например:

 

Кой е бил с него в колата на 1 май, когато гръмна онова нещо до вилна зона Ярема? Не е било семейството му, но е имало някой друг. Наблюдаващият прокурор и шефовете на ДАНС и НСО може да мълчат сега, но такива неща не остават тайна дълго време.

Какво е разказал и какви документи е предоставил на някои институции по време на посещението си в САЩ? Поискал ли е в ако нещата в България загрубеят да стане защитен свидетел по образувани дела срещу политици и управленци? Срещу какво?

Защо пази в тайна посещението си в Израел преди да се случи т.нар. покушение срещу ескорта му, където е бил съпровождан от зам.-шефа на следствието Ясен Тодоров? Там срещал ли се е с израелския експерт, който по-късно се оказа на мястото на взрива?

Ей такива неща.

 

Ако Иван Гешев беше мачо, за какъвто иска да мине и бе поне 0.1% „българският Фалконе“, какъвто се и сънува, вече щеше да е предприел конкретни действия. Такива няма и най-вероятно няма да има.

 

Борисов обаче не бива да се кръсти и да си плюе в пазвата - не му се е разминало. Тези, които са дръпнали спирачката на Гешев, знаят как да се справят и с него, след като го използват. Лидерът на ГЕРБ ще се фука, че е постигнал голям успех с евентуално правителство „Габриел“, но ще е наясно, че друг кара влака. Той ще е виновен за всеки гаф и ще е изкупителната жертва, ако нещата се разпаднат.

 

Няма да го спаси и поредно скъсване на менискуса…

 

И Борисов, и Гешев не научиха едно: Който е кукла на конци, не става за кукловод.

 

***

И като стана дума...

 

От мрежата:

 

Центъра на София. Ресторант „Осемте джуджета“. Седи умислен на бара Иван гешев и чака Пепи Еврото. По едно време забелязва в дъното на ресторанта дебела мутра, подпряла патерици на стената. До него две износени мадами с професионални прякори – Деса Общата и Жирафа Мимо…

Провикнал се Гешев юнашки:

-         Ало, келнер! Я пусни на онова лице със скъсания менискус песента на Монсерат Кабайе „Барселона“. Занеси му и една бира от „Мишо Бирата“ и ако те пита от кой е, каже му от „Ало, Ваньо“. И му предай, че ще се разделят с кюлчетата.

Келнерът отговорил:

-         Извинете, но те поръчаха преди вас друга песен – „Ти ужасно закъсня“ и казаха да ви уведомя: Докато сте летели за САЩ, те вече са минали през посолството и всичко са съгласували… Затова ви подаряват този диск с филма „Изгори, за да светиш“…

 

***

Смееха се едно време на вицовете за Иванчо и Марийка, обаче я ги вижте сега – главен прокурор и кандидат за премиер!

 

***

Попитали радио Ереван:

-         Имали опасност Бойко Борисов да направи кабинет и България да се срине още повече икономически?

Отговор:

-         Казахме ви още първия път, че така ще стане, но вие искате да го преживеете четвърти път!...  

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10559 |08.03.2023 Радослав Бимбалов: Мутрите остават едни тлъсти, преяли, незадоволени побойници . 6| 10369 |05.03.2023 Тегленето на пари от банкомат става все по-солено . 23| 10416 |10.01.2023 От Стамболов до лапите на Гергов: Какво става с Пловдивския панаир . 8| 11848 |11.11.2022 Проф. Генчо Начев като Многоръката Шива - върти болници и бизнес за милиони. Как става този номер?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads