Реклама / Ads
29| 9166 |02.05.2011 АКТУАЛНО

Два самолетни билета на Първанов = 64 хил. лв.

.
Георги Първанов
От началото на тази година до април президентът Георги Първанов е похарчил близо 64 хил. лв. само за два полета зад граница с правителствения „Авиоотряд 28“.
 

Това показва справка за командировките на държавния глава. Дестинациите, до които е отскачал президентът, пък стават ясни от официалния му сайт, към който ни препратиха от администрацията на държавния глава. Според публикуваната там информация парите са отишли за пътувания до Хърватия и Австрия. За официалното посещение в Загреб Първанов заминал през март, като взел със себе си и съпругата си Зорка. В Австрия пък се разходил за два дни и отново бил придружаван от първата дама.

По закон транспортните разходи се осигуряват от бюджета на президента, който общо за тази година възлиза на близо 4,2 млн. лв. От „Дондуков“ 2 обясняват, че не са искали допълнителни средства за осъществяването на задграничните екскурзии на Първанов. Не е уточнено обаче колко пари са глътнали всички пътувания в чужбина на президента през целия мандат.
От предоставената справка става ясно обаче, че има фрапираща разлика в парите, платени за командировки в чужбина без транспортните разходи между първия и втория мандат.

 През първите пет години на поста Първанов изхарчил ударно почти 43 хил. лв. за хотелски стаи и храна. За втория мандат разходите спаднали повече от четири пъти и възлизат на малко над 9 хил. лв. Не става ясно обаче на какво се дължи този рязък спад в харчовете, тъй като отново според сайта задграничните пътувания на Първанов не са намалели значително. Приблизително по сто екскурзии в чужбина е имал той и за двата мандата. Още през първата година на „Дондуков”2 президентът е отскочил до САЩ и Русия, за да затопля отношенията и на двата фронта. Само в изборната 2006 г. той е ограничил значително командировките си, каквато е тенденцията и за сегашната 2011 г., когато отново ще има вот за президент.

Въпреки отправения въпрос от администрацията на Първанов не отговориха и колко средства са отишли за обиколките на президента в страната и до къде са били те. (в.Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 10171 |01.05.2011 Д. Златков: Връзката между Първанов и Петров е очевадна, тя е крещяща . 63| 8256 |06.04.2011 Кр.Първанов: Аз съм бушон, превърнаха ме в престъпник! . 56| 7870 |24.01.2011 Борисов за Първанов: Много внимание се обръща на човек, който си отива . 98| 7535 |19.01.2011 Сидеров видя възможност Първанов да състави кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads