Реклама / Ads
8| 12310 |11.10.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Яки мъжаги с качулки се внедриха в протеста на журналистите

.
Групата младежи получават плакати и инстрикции Източник: Фрог нюз
Група яки мъжаги с качулки се внедриха в протеста на журналистите. Те бяха снабдени с плакати с надпис: „Оставка на Валери Симеонов”, но така и не ги опънаха. Яките момчета стриктно изпълняваха нарежданията на двама тартори, видя екип на Фрог нюз.
 
Около 200 представители на медиите се събраха пред прозорците на МС в подкрепа на свободата на словото. На събитието не беше забелязан нито един журналист от медийната империя на корпулентния бизнесмен Делян Пеевски. Любопитното е, че липсваше подкрепа и на гражданските организации, които иначе шумно се рекламират като борци срещу монополизирането на медийната среда.

Журналистите от водещите телевизии се бяха обособили на групички, прегръщаха се взаимно и се целуваха, сякаш отдавна не са се виждали. Компания им правеше вечният протестър Йоло Денев. Край него гравитираха няколко мъже, негова възраст, окичили се с надпис "Оставка".  Единици коментираха, че тепърва трябва да се състои истинският дебат за свободата в медиите. Колеги от БТВ предпочетоха да са лаконични: „По-добре да помълчим”.

Около десетина минути след началото на недоволството, пред МС се „изсипаха” десетина ярко отличаващи се с външния си вид млади мъже.  Двама им раздадоха сгънати плакати и наредиха да се разпръснат сред хората.




Видимо се подразниха, когато екипът ни се опита да разговаря с тях. Обясниха, че са на протеста, защото им било много интересно да видят какво ще се случи. Иначе не се интересували от събитията в държавата. Един от тях, който се представи като  Кирчо Валентинов, беше далеч по-словоохотлив от колегите си.  „Дойдохме с приятелите ми ей така. Аз съм спортист, тренирам бойно джудо, другите момчета са борци. Живея в Русия, харесвам Путин. Той е най-великият. И на американците им треперят краката от него, защото има ядрени бомби. Аз съм патриот и в България най-много ме дразнят циганите. Трябва да се забрани на циганките под 18 години да раждат. И държавата да вземе да ги принуди да ходят на училище. Иначе в България си ми харесва като цяло.

Има свобода на словото с малки изключения”, каза той.

Интересна подробност е, че въпросните млади мъже бяха разпознати като активни участници в последния протест на „Правосъдие за всеки”, в четвъртък, където са „играли” като опоненти на инициативата. Появата на борците не остана незабелязана.

Журналисти допуснаха, че те са пратени умишлено, за да дискредитират събитието, както и че нарочно са им  дадени плакати срещу Валери Симеонов. "Няма да се изненадаме, ако утре пеевските медии напишат, че журналисти клатят кабинета. Това са класически игрички на управляващите. Те сами си ги организират ", не скриха те.

След 45-та минута от началото на протеста, журналистите започнаха да се разотиват.

Час и половина по-късно пред МС не остана жива душа. Преди да се  опразни напълно, тарторите дадоха нареждане на младежите: „Изтегляйте се!”. Спортистите тутакси се изнизаха  в индианска нишка. Представилия  се за  Кирчо дълго разговаря дружески с няколко полицаи, пратени да наблюдават протеста. След нареждането за отстъпление той също потегли, като извика на едно от ченгетата „ Хайде, и ми се обади после да се разберем”.


Представилият се за Кирчо /с брадата/ свойски разговаря с ченгетата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5549 |29.09.2017 ФРОГОКО: Ердоган иска над 10 милиарда годишно от Иракски Кюрдистан . 2| 4723 |26.09.2017 Фрогоко: Бистрят ”Армията - 2040 г.”! Ще я има ли България тогава? . 7| 9234 |25.09.2017 Фрогоко: Каракачанов се гаври с военните с изцепката за 100% увеличение на заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads