Реклама / Ads
2| 3766 |23.02.2021 АКТУАЛНО

Футболни легенди и съперници на терена - рамо до рамо в листата на БСП-Пловдив! Изхвърлиха хората на Гергов!

.
Източник: Plovdiv24.bg
Две футболни легенди на Пловдив се открояват в листата на БСП с кандидатите за Народното събрание от Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Изпълнителното бюро на БСП гласува нова листа с кандидати за народни представители от Пловдив.
 

Листата бе одобрена служебно, след като бяха установени нарушения при първоначалната подредба.

 

В обновената пловдивска кандидатска листа двама бивши конкуренти от футболния терен днес са лица на Столетницата и ще се състезават за депутатски места в 45-ия парламент. Двамата ветерани са част от неизменното пловдивско дерби "Битката за Пловдив“, в което един срещу друг през времето винаги са били като част от отборите на "Локо“ и "Ботев“. Сега легендарните играчи са един до друг в социалистическата листа в борбата срещу ГЕРБ.

 

Георги Георгиев-Гецата е в националния ни тим, заел 4-то място в света на Мондиал ’94 в САЩ. Той има изиграни над 100 мача и за френския "Мюлюз“, владее перфектно френски език. След края на спортната си кариера е бил президент на "Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София. Гецата е едно от най-значимите имена в историята на "Ботев“-Пловдив.

 

Другата легенда на пловдивската футболна кауза е Любо Корадов – една от емблемите на "Локомотив“-Пловдив, останал верен на отбора си през целия си живот. Той заема 10-то място в листата на БСП. Корадов е юношески и младежки национал, изиграл е през активната си кариера близо 100 мача за "Локо“ и останал в съзнанието на спортната общественост като култовия дефанзивен халф на отбора си. Днес Корадов е популярен и уважаван бизнесмен, притежава розоварна в Мъглиж, където отглежда 1 000 декара

eтерично-маслени култури. Корадов по време на кампаниите по прибиране и преработка на културите наема по 400 човека в Розовата долина, на които осигурява доходи.

Водач на листата е лидерът на БСП Корнелия Нинова, следвана от проф. Иво Христов, досегашен червен депутат. На трето място е пловдивският социалист Иван Петков, популярен като Иван Бебето.

 

Групата на Георги Гергов остана извън листата на БСП, а опитите за саботаж от кръга около него бяха осуетени с новата подредба на кандидат-депутатите.

 

Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път и това е факт. Така тя спази обещанието си за обновление в организацията. С новата листа от кандидати без зависимости и обвързаности бе даден шанс на Пловдив за ново политическо представителство, съобразено с новия курс на партия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7334 |22.04.2018 Футболният гамен, ранил полицаи, сам се предал на МВР . 1| 6599 |01.12.2008 Легендите от Бони М се включват в АНТИСПИН кампания с концерт . 0| 6468 |22.05.2008 Милиардери насочиха интереса си към футболни клубове в Южна Европа . 4| 6932 |13.04.2008 Българинът бил трудолюбив? Митове и легенди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads