Реклама / Ads
4| 5572 |10.05.2016 АКТУАЛНО

С. Гаспаров за Фрог: Проблемът не е в българите зад граница, а в българите в България

.
Симеон Гаспаров
Проблемът не е в българите зад граница, а в българите в България, които купуват и продават гласове. От там трябва да се започне, коментира за Фрогнюз Симеон Гаспаров, журналист и писател, който от години живее и работи в САЩ.
 

Да, аз често съм си мислил редно ли е някой като мен например, който е живял 20 г. извън България да има по-добра представа за това какво става в България, отколкото някой, който живее всеки ден там. Имам ли право, аз който живея в САЩ, с моя глас да определям бъдещето на децата на хората, които живеят, борят се да оцелеят там? Но редно ли е също така политически партии в България да използват хората от гетата да гласуват под строй за тях, вследствие на което нова вълна от имигранти да напусне България?

 

Решението на този проблем няма да е лесен, но ако се започне с отрязването на метастазите на тази порочна практика с купуването на гласовете, корупцията, която вече не прави на никому впечатление и още куп други неща, може да се стигне дотам нещата да се нормализират. Може и да се вземе компромисно решение - или гласуването да стане задължително за всички или български граждани, които са живели през последните 15 г. например повече от шест месеца извън страната или Европейския съюз да си запазят гражданството, но да не гласуват. Разбира се, това го споделям само като предложение, съвсем спонтанно, просто, за да се тръгне нанякъде в решаването на този проблем. Но той няма да се реши докато не се спре веднъж завинаги с купуването и продаването на гласове в България, заяви Гаспаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4947 |10.05.2016 Само във Фрог: Дадоха на съд сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов . 32| 8980 |10.05.2016 Д-р Шаров, Цюрих за Фрог: Шайка провинциални еснафи пишат законите . 10| 5099 |10.05.2016 Карчев, Виена за Фрог: Изборният кодекс е фарс!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads