Реклама / Ads
46| 8603 |14.02.2015 АКТУАЛНО

Ген. Атанасов: Има две паралелни системи-на държавата и на главния библиотекар

.
ген. Атанасов
Казах, че е имало мащабно прилагане на СРС-та за събиране на информация по линия на протестиращите, ден по-късно излезе името Червеи, но това е само част от пъзела, заяви по НТВ ген. Ат. Атанасов по повод разработката Червеи.
 
Някой, който разполагаше тази информация, я извади публично, защото разбра, че тя ще стане достояние на парламентарните комисии, каза още Атанасов, който знаел името Червеи, но не го назовал. Той имал разбирането на министър Вучков да се приключи с практиката на псевдонимите и да се поставят номера на делата.

В София, във всяко едно РУ има т.нар. НТЛ (научно-технически лаборатории), там работят експерти, които имат за цел да филмират. Къде е тази огромна произведена продукция, къде са дисковете, филмите, снимките, попита той и поиска отговор на въпроса. Допусна, че са в някоя новосформирана библиотека.

Прави се опит за отклоняване на вниманието, уж да го фокусираме само върху Червеи, а напоследък и върху председателката на СГС. Но въпросът е кой го организира това, настоя Атанасов. Масивът от информация е там, където е източената информация от Червеи, не знам къде, но е под контрола на сарайско-библиотекарската групировка. Тя инплатира свои подставени лица на възлови позиции в службите, каза той. Съкратено тази групировка звучала УБИТ, добави Атанасов.

Империята е много силна. Тези хора са гледали филма "Добрият пастир", добави той. Тази групировка е наследник на Мултигруп, разраснала се чрез участието си във властта. Политическото й представителство е ДПС, а отзад са сараите, които управляват обръчите от фирми, обхванали цялата държава, изясни Атанасов. Не очаквайте да изреждам персонално, но икономическата част на групировката са сараите. Там има много млади, непознати хора, които управляват сериозен бизнес, изреди той.

За Борисов един от основните постулати на политическо поведение е, че е по-добре лош мир, отколкото добра война. Някакви страхове го водят да не би да се разклати крехката опозиция. Но той няма основание да се притеснява от опозицията, защото тя е разнебитена, добави той.

Отговорността за Червеи е на Йовчев и Писанчев, категоричен беше Атанасов.

Ще броим пилците напролет; докъм Гергьовден трябва да почистим оборите, обясни той. Дотогава трябва да излязат тези истини, проверките вървят, каза още Атанасов.

Вече действат две паралелни системи - на държавата и на главния библиотекар, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 9956 |06.02.2015 Атанасов: Може да се наложи да защитим Местан в НС . 18| 9798 |13.01.2015 Атанасов: Имам сигнал за тежки корупционни обвързаности в Пазарджик . 18| 7274 |21.11.2014 Ген. Атанасов: Цацаров бе избран в нарушение на Конституцията . 12| 5885 |12.11.2014 Ген. Атанасов: Кражбата на тефтерчетата - пошла инсценировка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads