Реклама / Ads
0| 5764 |28.05.2007 АКТУАЛНО

Губим милиони заради размяната на летището в Божурище срещу апартаменти за военните

.
Милиони ще изгуби държавата и в частност военното министерство от сделката с италианската фирма „Индустриален парк”, съобщиха военни пред „Фрогнюз”. Става дума за скандалната размяна на имоти, при която МО дава на италианците над 1000 дка летищтна площ в Божурище, срещу стотина апартамента.
 
Милиони ще изгуби държавата и в частност военното министерство от сделката с италианската фирма „Индустриален парк”, съобщиха военни пред „Фрогнюз”. Става дума за скандалната размяна на имоти, при която МО дава на италианците над 1000 дка летищтна площ в Божурище, срещу стотина апартамента. По изчисления на брокери на недвижими имоти земята на летището струва над 10 млн. лева, а жилищата ще бъдат построени за около 3 млн. лева. Сделката бе стартирана от бившия военен министър Николай Свинаров, но ще е финализира неговия колега от НДСВ Веселин Близнаков.
Със замяната се постига двоен удар: заобикаля се Закона за обществените поръчки, като в същото време парите няма да се озоват в бюджета, а в МО или някъде другаде.
Според специалисти летището в Божурище, което е на 95 години трябва да се запази и модернизира, защото е единствената резервна самолетна писта край София.
Още един имотен казус лежи на плещите на министъра и чака своето решение. Става дума за сграда, където да се настани комисията по досиетата. След като отхвърлили варианта да се настанят в сграда на военните в Банкя, членовете на комисията хвърлили око на апетитната постройка на ул. „Шейново”, на пъпа на София, която е била на разположение на военното разузнаване. В същото време хора от комисията оглеждали и имоти в района на Военната киностудия, до Централния софийски затвор, както и помещения на 4-и километър. Според запознати разтакаването с мястото за офиси било съвсем умишлено. Членовете на комисията от квотата на управляващата коалиция бавели отварянето на тайните, за да не лъснат техни хора в управлението в навечерието на местните избори наесен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7364 |23.04.2024 Д-р Александър Симидчиев пред ФрогНюз: Имаме нужда от дозирана и научно базирана реакция спрямо ситуацията с коклюша . 9| 28997 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3152 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 11093 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads