Реклама / Ads
27| 10286 |12.06.2012 АКТУАЛНО

Христо Грозев: Павлов ми каза-без цакане

.
Любомир Павлов предлагал на Христо Грозев да спрат да се "цакат" и той да върне парите, които са били инвестирани в медийната група. Това разказа самият Христо Грозев, предаде репортер на БГНЕС.
 

Преди около месец и половина имах една среща с господин Любомир Павлов по негово настояване. Той ме срещна на улицата и пожела да си разменим няколко думи. Предложението от негова страна тогава беше, цитирам думите му, да си оттеглим взаимно обвиненията и той да ми върне парите, които ние сме инвестирали в "Медийна група България" и да се разберем от тук нататък да не си пречим, разкри Христо Грозев.

Днес стана ясно, че срещу Любомир Павлов има повдигнати три обвинения. Едното е за пране на пари, другото е за документна измама и третото е за документи с невярно съдържание. На Огнян Донев е повдигнато само обвинение за пране на пари. Говорителят на СГП Румяна Арнаудова съобщи, че двамата имат мерки за неотклонение парична гаранция по 50 000 лв. Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал, възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите медийната група.

Христо Грозев каза, че винаги документирал, когато ставало на въпрос за Любомир Павлов. Така, според това, което той обясни, стана ясно, че преди да помоли за среща Любомир Павлов го следвал дълго с колата по бул. "Дондуков". "В крайна сметка аз влязох в едно кафене, той влезе сам в кафенето и разговорът беше в дух: от цялата тази история всички губят, по-добре да видим какви са възможностите да си оправим взаимоотношенията, но да не говорим за дългосрочно оправяне. Дай да се разберем да не си вредим един на друг", разказа Грозев. На това предложение на Павлова Грозев отговоря: "Т.е. ти изключващ възможността да си върнеш дяловете, които открадна". Любомир Павлов казал, че става дума за: "да спрем да подаваме сигнали. Аз да си оттегля моите, ти да си оттеглиш своите обвинения". Грозев отговорил, че това е невъзможно, освен че незаконно.

След това Павлов прецизира предложението си и казва, че не говори за физическо оттегляне, а да спрат да проверяват какво става. За всичко това Павлов предложил да върне парите, които са внесли.

От разказа на Грозев става ясно, че той се възмутил от предложението, тъй като през последната година и половина им е разрушена репутацията. Павлов обаче е казал, че не цени репутацията, тъй като отдавна я е загубил. След това, според разказа на Грозев, той благодарил и си тръгнал. Павлов не е предложил конкретна сума. Грозев не си спомня също, но мисли, че е предложил един-два милиона повече от това, което са инвестирали. Христо Грозев е категоричен, че когато делото, по което днес повдигнаха обвинения на Павлов и Донев влезе в съда, те ще се конституират като частни обвинители.

Христо Грозев отрече тезата на Любомир Павлов, че има връзка между жалбата, която подаде Съюзът на издателите в България и обвиненията, които му бяха повдигнати. Той посочи, че датата на постановлението на прокуратурата е от 06.06.2012 година, т.е. по времето когато се провеждаше медийната среща в Брюксел. Той обясни и че той е подавал няколко сигнала и в ЕК срещу медийната групировка на Делян Пеевски, за които самият Павлов знаел и така иронизира постъпката на Павлов с това, че подал жалба, знаейки за тях.

А иначе и той и другите му двама съдружници – Карл Хабсбург и Даниел Руц изразиха задоволството си от това, което се случи днес. Според Хабсбург то показва, че българската съдебна система работи, независимо на какъв натиск е подложена. Според него обаче това, което се случи днес е само една стъпка по пътя. "Аз съм един професионален оптимист", каза Хабсбург.

Христо Грозев е категоричен, че тримата са платили на повече от 100% техния дял по сделката и са дали повече пари, отколкото са били договорени. Те са се ровили дълго в търговския регистър и стигнали до неясни капитали, с които е финансирано едно дружество. Тяхното разследване е 10 години назад свързани с много съмнителни сделки. /БГНЕС
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 20302 |14.12.2011 Софиянски и Христо Друмев тайно продават Парк-хотел „Москва“ . 102| 23261 |11.11.2011 Христо Стоичков сложи тога и стана "Доктор хонорис кауза" . 47| 7040 |23.08.2011 Да бъдем реалисти - Румен Христов ще е президент . 35| 10405 |04.05.2011 Най-сетне биха шута на Христо Друмев от НДК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads