Реклама / Ads
7| 7373 |19.11.2022 АКТУАЛНО

Христо Иванов, ДБ: Появи се Корнелия с черния кон за прекрояване на изборния процес

.
Христо Иванов
”Ние тази битка изобщо не сме я търсили. Всички говорят за бюджета, за финансовата стабилност на държавата, трябва да се излъчва правителство. Положиха се неимоверни усилия да се намерят някакви теми за диалог, за допирни точки за успокояване на ситуацията през последните седмици” - каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов.
 

И в този момент на черния кон се появява Карнелия Нинова, която решава тема, която е ясно, че ще бъде разделяща. Това нещо е първият законопроект, който минава. Ние отбраняваме правата на гражданите. Тези хора си бранят правата. Никой не може да ги изкара навън, посочи той пред БНТ.

 

Тези хора си бранят правата и така става винаги, когато по такъв начин отнемаш права. Тук става дума за тестване на общественото мнение, за формиране на една коалиция, между трите партии, които избраха присъдата на парламента и сега заедно по този урбулешки начин се опитват да прекроят целия изборен процес, каза още Иванов.


Според Иванов не става въпрос само за изборните правила, а се тества общественото мнение за сформиране на коалиция между трите партии, които първо са избрали председател на парламента и сега заедно се опитват да прекроят целия изборен процес - по думите му ГЕРБ, БСП и ДПС.


БСП гласуват всички идиотщини на ГЕРБ, които те са внесли между първо и второ четене в нарушение на правилника, заяви Иванов.


Според него и ДПС отбраняват този подход на среднощно прекрояване на Изборния кодекс. "Тези хора гледаха и са шокирани от това нещо, от това представление и демонстрация на сила", коментира съпредседателят на "Демократична България".


"Бойко Борисов, той също искал други машини, ама гласува за връщане на хартията. И за превръщане на тия машини в принтери, които той е купил, ама Мадуро бил виновен. Той иначе искал диалог", заяви Христо Иванов.


Допълни, че в парламента е имало усилие за успокоение на тона, за връщане към спазване на процедурата, независимо кой ще остане в опозиция, но всичко това с един ритник е било счупено в нощта, когато са се гласували изборните правила в нарушение с правилника.

Изрази надежда разумът да се възцари и да започне сериозен разговор, да се направи комисия, която публично да започне този разговор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10701 |31.10.2022 Илиян Василев иска оставката на ”пишман министъра” Росен Христов . 11| 7498 |19.09.2022 Христо Грозев, Belingcat: Путин не иска мобилизация, в Москва и Санкт Петербург мислят, че война няма . 5| 89248 |16.09.2022 Появи се запис от разговор на Бойко Борисов преди срещата му с Путин за Руски/Турски поток. Предполагал, че ще го „сговнят“ в Кремъл . 0| 7485 |26.08.2022 Юрист: Говоренето на министър Христов за арбитража е опасно за българския интерес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads