Реклама / Ads
0| 5116 |07.08.2022 АКТУАЛНО

Христо Иванов: Предлагаме коалиция с ПП, за да не се чудим на чии червени линии да се угажда

.
Христо Иванов
Очаква се от служебното правителство да е неутрално. Не може да се държиш така, сякаш ревизираш 12-годишно управление. Нека да си спомни как реагираха хората, когато бе свален Никола Минчев. Нека да не се намесва в политическия процес. Това каза по БТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.
 

Трябва да чуем ясно как оценяват “Газпром”, който е геополитически фактор. 


Тази оценка на геополитическия риск да се обвързваме с “Газпром”, е съществена част. Първа заявка бе направена от президента - той постави първа задача - да не се въвлича България във войната. Тази фраза прикрива политиката на ефективен неутралитет спрямо Русия. 

 

Желанието да се експлоатира енергийната тема има сериозни предизвикателства. Със създаването на този щаб, те започват с едни опити да плашат хората. Чуват се думи като катастрофа. Има активни граждани, които няма да позволят това. Тези протести не са нещо, което ние организираме. Има активни граждани, те излизат сами. Става дума за ясно предупреждение. Правителството трябва да си осигури най-добрите възможни доставки. Изглежда, че се занимава с кампанията. Ще има сериозна гражданска и политическа реакция в България. Тази кампания е поредна, ние се чудим какво да говорим. 

 

Няма в обществото да се допусне скрита преориентация. Предлагаме коалиция на ПП. Промяната настъпи, след като започна войната. Затова предлагаме предизборна пълноценна коалиция с ПП, за да се конструира политическа сила, която да устои и тя да поставя условията. А не като преди да се чудим на чии червени линии да се угажда. 

ДБ няма проблем, ние имаме стабилна подкрепа, тя дори нараства и се разширява. Ние сме системна политическа формация, без която не може да има стабилно управление. Притеснява ме, че с една кампания на конкуренция ще разделим хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17148 |12.04.2022 Христо Грозев: Имаме доказателства за заплащане на български медии от Кремъл . 0| 5398 |09.03.2022 Христо Иванов: България трябва да устоява на влиянието на путинския режим . 0| 8809 |09.03.2022 Полковник Христов с опит от Кербала и Нагорни Карабах: Който държи небето на Украйна, той контролира войната . 10| 7185 |19.01.2022 Христо Иванов: Напускането на ГЕРБ - излишна проява на нерви, носят тежко бреме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads