Реклама / Ads
21| 11955 |28.08.2018 АКТУАЛНО

Илиан Тодоров скочи на АПИ: Самозабравили се хора стоят в топли кресла в България

.
Илиан Тодоров
Самозабравили се хора стоят в топли кресла в България. Те нарушават дори заповедите на премиера Бойко Борисов. Това каза преди минути областният управител на София-област Илиан Тодоров по повод бездействието на АПИ и областната пътна служба.
 

Той за първи път се появи след трагедията, при която при катастрофа в Своге загинаха 17 човека. Тодоров обясни, че е сезирал за проблеми по пътищата АПИ, но нищо не последвало. Уточни, че не е получил задължителните доклади за състоянието на пътната обстановка от областното пътно управление. За това предлага да се направят законодателни промени, с които областните управители да получат право да строят пътищата и да отговорят за тях.


Областните управители нямат никакви правомощия върху ремонта и поддръжката на републиканските пътища. Това е от правомощията на АПИ”, заяви областният управител на Софийска област Илиан Тодоров.

 

„През 2017 г. в качеството ми на областен управител, с цел превенция на подобни катастрофи, изпратих писмо до Министерски съвет, до председателя на АПИ и до директора на Областно пътно управление, в което давам пълен списък с пътищата, които са в критично състояние и които могат да предизвикат катастрофи. Вече 10 месеца нямам отговор”, поясни той.

 

„Със заповед на Бойко Борисов от 2011 г. всички структури в областите са длъжни да дават тримесечни отчети за извършената си дейност. Областно пътно управление до този ден е трябвало да ми предостави четири отчета за извършената от тях работа. Получил съм само един”, каза още Илиан Тодоров.

 

„Седем месеца се молих на АПИ да сложат табели откъде започва и откъде свършва Софийска област. За съжаление в България в топлите си кресла стоят едни самозабравили се хора, анонимни чиновници, експерти по „нищоправене”, които си позволяват да нарушават заповедите на министър-председателя”, заяви областният управител на Софийска област.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 12277 |28.06.2018 Илиан Тодоров от „Атака” сезира ГДБОП за публикуван във Фрог документ . 26| 57729 |16.05.2018 Светило в медицината: Защо медиите мълчат за хулиганската проява на Илиана Беновска? . 17| 15778 |23.01.2018 Политологът доцент Т. Тодоров: Борисов рано или късно ще ликвидира и Обединените патриоти . 11| 7696 |30.11.2017 ВМРО гневно скочи на ГЕРБ заради имотите на Симеон Сакскобургготски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads