Реклама / Ads
12| 9456 |09.05.2023 АКТУАЛНО

Илиян Василев: Ни меда, ни жилото от Борисов. Кои са самоналагащите се изводи след днешната му изява?

.
Източник: личен архив
Ни меда, ни жилото от Борисов. Опозиция и безпощадна критика към корупционните мрежи - и тези които съществуват и новите.
 

Ето кои са самоналагащите се изводи след днешната му изява, споделени от Илиян Василев във Facebook.


1. ГЕРБ ще представят кабинет и ще го наложат през Парламента.


2. Приказките за конституционно мнозинство говорят, че с ДПС са прежалили Гешев, но ....ВНИМАНИЕ .... ще предложат своя версия за реформа, нов свой човек на мястото на Гешев, и ще запазят контрола им върху прокуратурата и съдебната власт. Нищо общо с реформата, която ППДБ имат пред вид - просто подмяна.


3. Борисов за пореден път ще наеме някакъв авторитет, зад който да скрие срамотите си. За съжаление, негнусливи от корупцията и аморалността експерти - бол. Едни ги държат с пари, други със заплахи, трети със суета.


4. ГЕРБ няма да поеме цялата политическа отговорност, а ще я сподели с ДПС, ИТН и БСП.

 

Дори да нямат 121 гласа - ГЕРБ ще управляват със златния пръст на Костадинов.
Да е ясно - ГЕРБ НЕ МОГАТ да управляват без корупция, но в случая ще се задоволят с поддържането на сегашните мрежи. Ако Ердоган спечели /както се очаква/ ще реализират Турски поток - 2 през България за руски газ, маскиран като азерски.


И за да бъде сигурно, че кярът ще продължи, ще подменят всичките регулатори и забавени назначения в държавни органи със свои хора, за да затворят възможността за истинска промяна в рамките на своята, договорена с Доган, версия.
Обърнете внимание на напрежението в ДПС.


Предложението към ПП-ДБ ГЕРБ да посочат премиер, а другите министри да бъдат посочени от другите е капан. Първо, защото това е предложение към всички партии, а не само към ПП-ДБ, и Второ с премиер верен на Борисов и Парламент,който се контролира от ГЕРБ и задкулисието - министрите ще бъдат отстрелвани системно.


Идеята, че "безспорният" премиер, който ще предложат ще може да гарантира членството в еврозоната и в Шенген минава само за пред ГЕРБ актива. Борисов е гербовата марка на корупцията в България - няма никакъв шанс ГЕРБ да ни вкара в Шенген - нула, зеро. Ако ще и Кристалина Георгиева или Мария Габриел или някой от техния ранг да бъдат премиери.


Трето, ПП-ДБ да потвърдят, че ще подкрепят политики, за които са се разбрали, но по никакъв начин подмяни.


Изобщо, ни меда, ни жилото от Борисов. Опозиция и безпощадна критика към корупционните мрежи - и тези които съществуват и новите.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6451 |14.02.2023 Василев: Партиите ”на статуквото” имат голям проблем - Западът не приема миш-маша евроатлантизъм с корупция . 6| 5630 |24.01.2023 Илиян Василев: Няма място за ”Радеви вълнения” . 8| 6696 |17.01.2023 Илиян Василев: Внушава се на гражданите, че няма да има евтин газ, а това е противоположно на реалността . 10| 6238 |21.12.2022 Илиян Василев: Платените 90 млн. данък от „Лукойл“ е за замазване очите за истинските печалби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads