Реклама / Ads
38| 7038 |20.08.2023 АКТУАЛНО

Йордан Божилов: Премиерът да отговори на Радев като свика Съвета по сигурност към МС

.
Държавата губи монопола си върху насилието. Недопустимо е всеки да бъде оэставен да решава проблемите си сам. Проблематичен е отказът на президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС). Там се търси консенсус и това е много важно. Правителството би трябвало да свика Съвета по сигурността към МС, който е различен инструмент. Сега е времето за лидерство и решения, които може и да не са популярни.
 

Това заяви пред Нова телевизия бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов, след поредния повод за престрелки между "Дондуков 1" и "Дондуков 2". 


Радев намекна, че няма доверие на хората, които трябва да присъстват на КСНС и затова отказа да свика такъв след убийството на Алексей Петров в столичния кв. “Драгалевци”.


“Не мисля, че това е от полза за националната сигурност. Когато държавата е слаба, държавата е силна. С поведението си властта тласка обществото към хаос и насилие”, заяви Радев.


Божилов коментира и шпионския скандал във Великобритания, в който бе намесено името на България, след като трима наши сънародници бяха задържани и обвинени в шпионаж в полза на Русия. Според Божилов няма да стане ясно каква точно дейност са извършвали българите на Острова, но към момента няма информация те да имат връзка с дейност у нас.


"Подобни шпионски скандали се разиграват вече много години на териториите на други държави", успокои Божилов.


Той коментира още, че българи могат да бъдат вербувани от Русия по различни начини - може да става въпрос за парични средства, възгледи, принуда. 


"Има много фактори, които да принудят едно лице да шпионипа за друга държава. Има много начини за влияние на България. Един от най-мощните фактори беше руския газ, който вече го няма. Затова се поставя въпроса да изградим резистентност срещу всякакви влияния на Русия", допълни Божилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3791 |21.05.2023 Надежда Йорданова: Гешев е опасен за авторитета на съдебната система . 0| 13851 |14.06.2022 Радостин Василев: Тошко Йорданов е професионален лъжец, Слави е омаскарен авторитет . 0| 7943 |13.03.2022 Надежда Йорданова: ЕС безпрецедентно активира директивата за временна защита за бежанците от Украйна . 15| 14970 |20.01.2022 Георги Атанасов: Премиерът Петков е абсолютно прав, националната кауза няма нищо общо със свастиката…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads