Реклама / Ads
35| 5170 |10.10.2022 АКТУАЛНО

Шаламанов: Крайно време е да дадем оръжие на Украйна, президентът е некоректен

.
Велизар Шаламанов
Крайно необходимо е България да внесе ново предложение, с което да въоръжава Украйна. Това заяви експертът по сигурност и отбрана и бивш министър на отбраната Велизар Шаламанов .
 

“Тази тема не се ограничава с оказване на военна помощ за Украйна, а е свързана с решаване на централния за България проблем - нашата сигурност и отбрана. Както и ускорено превъоръжаване и използване на многонационални сили в България, за да сме готови за всякакъв вид заплахи”, посочи той пред NOVA NEWS.


Той определи изказването на президента Радев, че “Демократична България” тласка страната ни към война, като “некоректно”.


“Неговата работа не е да напада политическите партии, а да търси начин за постигане на съгласие, не за разделяне на българското общество с внушения и неверни послания”, заяви още той.


Бившият министър на отбраната коментира закупуването на десет изтребителя “Грипен”.

“Тази сюжетна линия е от 2002 година”, поясни Шаламанов. По думите му, след като България е част от НАТО трябва да използва по оптимален начин, това което може да получи от Алианса - т.е тежка механизирана бригада и способности в други области, “а не специално в изтребителната авиация”, смята военният експерт.


Заради мобилизацията в Русия хиляди руски граждани напуснаха родината си и тръгнаха към други държави. “Това, което се случва не е без участието на специалните служби в Русия. Ако те искат, могат да спрат тази вълна веднага”, коментира Шаламанов.


Според него те се възползват от миграционната вълна с цел да проникнат в специалните служби на съседни страни. “Това е нормална практика на руските специални служби. Те са го правили и в миналото”, каза експертът. Той отдава това на “провала на специалната операция” на Русия в Украйна.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 39365 |08.08.2022 Номенклатурата и простосмъртните - на плаж във времето на „Оркестър без име“ и песента ”Ке сара” . 0| 7910 |13.03.2022 Надежда Йорданова: ЕС безпрецедентно активира директивата за временна защита за бежанците от Украйна . 11| 43174 |15.02.2022 Залезът на един Борисов: Безкрайно сам в партийната централа обясни, че няма къща . 8| 10648 |13.01.2022 Мика Зайкова обяснява разочарованието, министър Гьоков успокоява с осъвременяване на пенсиите с 6,1%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads