Реклама / Ads
11| 43201 |15.02.2022 АКТУАЛНО

Залезът на един Борисов: Безкрайно сам в партийната централа обясни, че няма къща

.
“Ние не сме миналото правителство. Ние сме бъдещото правителство”, каза пред журналисти миналата седмица един от първите говорители на ГЕРБ Тома Биков. Вчера обаче стана ясно - каквото и да е бъдещето, то е без Борисов.
 

След поредния скандал с неговото име, станахме свидетели на това, което сме свикнали да виждаме по принцип - пресконференция в партийната централа, на която Борисов да обясни на целокупното население, че е чист като момина сълза. Затова включването на бившия премиер на живо във Facebook не изненада никого. С шарещи в стаята очи, Борисов обясни ядосано как връзката му с БарселонаГейт е плод на медийни публикации и нямало нищо вярно. Сиреч - той няма участие в изпирането на 5 милиона евро, за които и испанските власти твърдят, че има доказателства. 

 

Този път обаче нещо беше различно. Борисов беше сам. До него не бе строен целият партиен актив, какъвто беше случая след скандалните снимки от собствената му спалня. До него не бе нито Томислав Дончев, нито Екатерина Захариева, нито Даниел Митов, нито Цвета Караянчева, нито Десислава Атанасова. До него нямаше никого. И в залата нямаше никого. В залата - шепа хора от няколко медии, а на първи ред - единствено двамата му пиари. 

 

Разкритията за БарселонаГейт били "претоплена манджа". Някакъв скандал, в който искали да забъкат Борисов. Нито имал къща, нито имоти. Нито има. Нито ще има. Живеел в Банкя - там, където се е родил. 

 

Това заяви Борисов. И после подхвана темата за високите цени на тока и кризите, с които щели да се справят блестящо бившите управляващи.

 

Каквото и да е бъдещето на ГЕРБ, то е без Борисов. Може би всички около него започнаха да усещат, че изходът за бившия премиер минава през разследвания, съд и може би затвор. И може би всички си дадоха сметка, че ще последват съдбата му, ако не се отдръпнат навреме. Може би вече е твърде късно. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 54126 |08.12.2021 Осман Октай: Един ”клониран” Рашков в КПКОНПИ ще разкрие всички мръсни тайни на последните 20 години . 10| 7839 |08.11.2021 Класикът Бранислав Нушич - войник в Сръбско-българската война и ”Разказите на един ефрейтор” . 2| 3499 |09.09.2021 Крум Зарков: БСП единствена съчетава парламентарна и площадна съпротива срещу предишния модел на управление и познаване на парламентаризма . 6| 3957 |17.05.2021 Стоян Мирчев, БСП: Ние сме единствената партия, която предложи реални политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads