Реклама / Ads
2| 3662 |22.04.2021 АКТУАЛНО

Иван Ченчев: Мораториумът на БСП е конкретен, точен и ясен - спиране на цялата дейност на правителството до избиране на ново

.
Новите партии все още се поддават на еуфория. Знаете какво се случи миналата седмица в парламента - нещо, което не помага на българските граждани и нещо, за което те не гласуваха. Отстраняването на модела Борисов е нещото, което хората от миналото лято искаха по площадите и все още го искат - искат да се разгради този модел. Затова разговорите трябва да текат в тази посока, виждаме вече откази между парламентарно представени партии за разговори и ние ще си поемем нашата отговорност, когато му дойде времето.
 

Това заяви депутатът от Парламентарната група на “БСП за България“ Иван Ченчев в ефира на Бг он еър.

 

Той припомни една от твърдите позиции на левицата, че не се бъркат в дейността на други партии. „Вчера им отговорихме, но това е тяхно решение, няма как да им се бъркаме. Ние си имаме наши позиции, които следваме безотклонно. Така и ще продължаваме, защото и в този парламент трябва да има глас на разум и на опитност“, обясни социалистът, визирайки т.нар. протестни партии.

 

„В новите партии има много хора, които са били част от т.нар. статукво, но ние не сме част от него и го доказахме последните 4 години, когато какво ли не предлагаха на БСП, но ние отказахме всичко в името на това да бъдем алтернатива на гражданите. Нашите политики са последователни и неотменими, за разлика от много други неща“, категоричен бе Иван Ченчев.

 

По думите му най-разумното решение е партиите да подкрепят мораториума, който предстои да бъде разглеждан в пленарна зала.

 

„Виждате какво се случи - позволиха на Борисов да се доокопава във властта и ако вече бяха приели мораториума, нямаше да имаме 5 години напред окопаване в енергетиката на модела „Борисов“, нямаше да има и в земеделието това, което се случва, нямаше да има и раздаване на концесии през Министерския съвет“, заяви социалистът и добави, че всичко това се случи зад гърба на българските граждани.

 

Той поясни, че мораториумът на БСП е конкретен, точен и ясен - спиране на цялата дейност на правителството до избиране на ново, докато във варианта, който внасят протестните партии, пише, че трябва да се наложи мораториум само на определени неща.

На финала на участието си Иван Ченчев припомни, че БСП ще подкрепи партията “Има такъв народ“ само по конкретни политики, които съвпадат с тези на левицата, но ако третият мандат отиде при тях, предстои Националният съвет да се събере и да вземе решение за последващи действия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 19335 |22.04.2021 Иван Бакалов: Борисов умира от страх да не бъде сменен Гешев . 33| 9918 |09.04.2021 Минеков с притча за Хаджигенов, Манолова и Христо Иванов . 5| 12854 |22.03.2021 Бивш министър на отбраната: Един от задържаните от МО е назначен от Н. Младенов и развиван от агент ”Иван” . 21| 8055 |08.03.2021 Хр. Иванов и проф. Минеков търсят Пеевски в Пазарджик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads