Реклама / Ads
8| 7164 |02.03.2021 АКТУАЛНО

Каква е връзката между Херо Мустафа, Антикорупционният фонд и Димитър Кенаров?

.
адвокат Грета Ганева. Източник: БГНЕС
„Причиних си да гледам бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов в сутрешния блок на БТВ и някак виждам как са ни подготвили още от същото“, пише във Фейсбук профила си адвокатът Грета Ганева.
 

„Всъщност, отговорите на всички въпроси, които му бяха зададени могат да бъдат илюстрирани само с две снимки, които публикува на страницата си посолството на един от евроатлантическите ни партньори.

И двете снимки бяха послания, за който има очи да ги види, разбира се. Едната снимка беше на посланик Херо Мустафа с представители на Антикорупционен фонд, който създаде филмите за Осемте джуджета, а втората снимка е от тия дни също на посланик Мустафа с пребития от полицаите журналист Димитър Кенаров по време на летните протести“, пише тя.

 

„И двете събития, във връзка с тия две снимки, са се развили по времето на тогавашния министър Младен Маринов, сега вече кандидат-депутат, водещ една от листите на ГЕРБ и неизключващ възможността отново да ръководи министерството.

Нека напомня, че веднага след първата снимка бяха извършени действия по претърсване и изземване в дома на разкриващият механизми на корупция Илия Златанов, при това, забележете! С разрешение на съдия. И на кой точно съдия? На съдията Андон Миталов – същият, когото американският департамент посочи като лице, свързано с корупция. Сиреч Осемте джуджета някак казаха на департамента да си гледа работата. Също както ни го казват и на нас сега.

Втората снимка излезе след като приключи проверката за полицейско насилие срещу журналиста. И как приключи? С диспозитив за липса на нарушения, есествено. Сиреч, битият-бит, нататък го знаем, както казваше един бивш председател на българския парламент“, продължава Ганева.

 

„Та, гласувайте за тези хора отново, драги зрители! Да видим до кога ще има журналисти с кураж да правят разследвания, които да гледате във филмчета. Защото това на вас няма как да ви се случи. И изобщо, какво ви засяга? И без друго не сте издържали да четете този дълъг текст до края...“, завършва адвокатът.

 

Facebook, Грета Ганева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5022 |11.02.2021 Европейската комисия: През 2021 ножицата между богатите в ЕС и България се разтваря още . 11| 17876 |09.01.2021 Банкерът Цветан Василев за ортаклъка между Борисов и Пеевски . 25| 13861 |06.12.2020 Красимир Стойчев: Планът на правителството за Брюксел е фентъзи, а някаква женица поучава бизнеса . 29| 9582 |17.10.2020 Политологът Слави Василев: Пропастта между протестиращи и власт е огромна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads