Реклама / Ads
9| 9375 |14.04.2019 АКТУАЛНО

Каракачанов: ”Апартаментгейт” е заради битката за главен прокурор

.
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Целият скандал с апартаментите не заради европейските или местните избори. Този скандал според мен избухна заради битката за главен прокурор. Видяхте, че бяха ударени много лица от съдебната система. В цялата тази работа Цветан Цветанов стана косвена жертва. Такава конспиративна идея разви силовият вицепремиер Красимир Каракачанов.
 

Не виждам смисъл премиерът Бойко Борисов да подава оставка. Обединени патриоти не се явихме заедно на евроизборите, защото Валери Симеонов не искаше коалиция с Волен Сидеров, но не искам да коментирам партньорите си, посочи още той пред bTV.


Каракачанов коментира и протестите в Габрово: Шефът на полицията в Габрово е допуснал една грешка. Не е проверил тримата цигани, които са пребили продавача. Те са били криминално проявени. Ако ги беше проверил и задържал за 72 часа, сега нямаше да има тези протести. Иначе виждаме, че полицията си върши работата.

 

Аз също съм организирал протести срещу циганската престъпност, но не приемам български момчета с качулки, пили алкохол, носещи тояги и боксове, да се саморазправят с полицията. Не можеш да протстиращ срещу циганската престъпност и да вършиш цигански работи. Аз съм против всякакво ексалиране на напрежението, насилие и саморазправа. Законът трябва да важи за всички", категоричен беше Каракачанов.

 

Отдавна казвам, че първите, които трябва да сигнализират за проблемите с циганската престъпност, са местните власти. Те са първите, които виждат, че цигани се заселват незаконно и започват да сковават бараки. Внесли сме промени, с които искаме нещата да се променят. Повечето цигани са социално слаби и не могат да си плащат глобите. Те и не работят, но имат сили и енергия да бият и да вършат глупсоти. Тогава ще трябва да полагат обществено полезен труд. Всичко това е заложено в концепцията за социализиране на циганите. Пак ще повторя, че ако тази концепция не бъде приета в Министерски съвет, ще подам оставка. Това не е политически трик. Последните 20 години стана ясно, че всички проекти за циганска интеграция не работят. В моята концепция няма нито един ред, за който да се каже, че е дискриминационен. Категорично нямаме нищо общо с клипа на побоя в Габрово, заяви още министърът на отбраната.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 16168 |10.04.2019 Вацев: ”Апартаментгейт” ще прерасне в ”имотгейт” и на още две нива . 9| 5066 |08.04.2019 Румен Радев свиква КСНС заради корупцията . 6| 9124 |03.04.2019 Николай Стайков: ”Апартаментгейт” не е приключил, въпросът е има ли въобще КПКОНПИ . 14| 7218 |09.02.2019 Атлантическият съвет: Ще изгоним ли руски шпиони от България заради „новичок“?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads