Реклама / Ads
14| 7125 |07.05.2015 АКТУАЛНО

Д-р Кехайов пред Фрог: Преизбирането на шефа на БЛС е уредено?

.
д-р Андрей Кехайов
Д-р Андрей Кехайов сигнализира, че се готви фалшифициране на избора на ново ръководство на Българския лекарския съюз. Има вече набавени подписи за това. Досегашният шеф на Съюза д-р Цветан Райчинов иска да остане в него на всяка цена, дори и не на същия си пост, твърди Кехайов на пресконференция, цитиран от Фрог нюз.
 

Очевидно има келепир да ръководиш Българския лекарски съюз, тъй като заплатата за такава дейност е 5000 лева. По отношение на д-р Райчинов той взема двойно повече, защото е и директор на ДКЦ в Русе.

 

Тази година отчетно изборният събор на БЛС се провежда в Равда на 8, 9 и 10 май. На него само отбрани са поканени. Под въпрос е и присъствието на журналисти. Между впрочем Фрог нюз няма покана за форума. По програма час и половина се отрежда на важните въпроси за здравеопазването, останалото време е посветено на избирането на ново ръководство на организацията. Излиза, че близо 3 дни ще разискват кой ще оглави БЛС.

 

Кехайов отбеляза, че в касата на Съюза постъпват милион и 200 хиляди от членски внос. Къде обаче отиват тези пари, не се знае. „БЛС не си изпълнява отговорностите. Това поставя въпроса дали тази организация е необходима. Освен това лекарите не са делегирали права на БЛС за подписване на важни актове с които ще се намаляват парите на болниците”, коментира Кехайов. Той допълни, че има скрит опит за промяна на здравноосигурителния модел, тъй като не е съгласуван с лекарското съсловие”, продължи медикът.

 

Той беше обвинен от д-р Цветан Райчинов за неправомерно изразходвани средства от бюджета на БЛС. Съдът и прокуратурата обаче не намериха потвърждение на думите на лекаря. По този повод Кехайов коментира: „След повече от 2 години поради редица неточности в предявените искове, съдът постанови решение, с което не се установяват злоупотреби”.

 

Медикът е убеден, че е сменен по незаконен начин през 2008 година на събора, проведен в Плевен. Имаше предварително подготвени бюлетини, категоричен е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6796 |05.05.2015 Д-р Шишков за Фрог: Д-р Дечев е необходим на здравеопазването . 83| 13297 |29.04.2015 Коритаров пред Фрог: Случи се непростим гаф, превърнаха България в пирамида на невежеството . 18| 12208 |24.04.2015 Само във Фрог: Кадрови маратон в МВР-сменят областните директори . 21| 6949 |22.04.2015 Акад. П. Иванов за Фрог: 50-60 депутати са с психични отклонения, не са за парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads