Реклама / Ads
28| 6957 |25.09.2014 АКТУАЛНО

Ив. Крайчовски за Фрог: Гласувайте масово и се приБИРАйте!

.
Ивайло Крайчовски
У ужасно много хора след предишните парламентарни избори се натрапи усещането, че няма за кого да гласуват, усещането за това, че обществото и политиката тъпчат на едно място, коментира за Фрогнюз музикантът Ивайло Крайчовски.
 

Смея да го твърдя, защото по време на протестите пред паметника на т.нар. „Цар Освободител”, който всъщност е завоевател, разговарях с много хора и около 90% от тях не бяха ходили на изборите, но все пак някаква еуфория ги беше обзела тогава. Като изключим лумпените и маргинали, разбира се. Най-кризисното беше, че никой от тях не можа да формулира какво точно трябва да стане след протестите. Самият Пламен Орешарски направи каквото можа, момчето, защото сам по себе си той е доста компетентен и свестен, заяви още Крайчовски. Според него на Орешарски играта му била разказана отвсякъде.

 

Тази криза е криза на политическата отговорност на това общество, продължи Крайчовски. Когато не знаеш, какво искаш, става малко особено. Хайде, оставка, оставка, а утре какво правим, попита той и даде пример с Варна, където „имаше протести, протести, а накрая с 22% процента си избраха кмет, когото дори не знаят кой е”. Ужасно много хора продължават да не знаят за кого да гласуват, продължи Крайчовски.

 

На червените процентите започнаха да падат, направиха АБВ, за да се разцепи БСП и да не пречи много. От ГЕРБ обаче си гласуват под строй, каза музикантът.

 

Аз обикновено винаги решавам в последния ден за кого ще гласувам, но никога няма да прекрача убежденията си, обясни той. Реформаторският блок на всяка цена трябва да влезе в следващото НС. За съжаление и те не можаха да се обединят всичките, „Единство” остана навън, но Реформаторите трябва да са в управлението. По-добре те, отколкото БСП и ДПС, където е задкулисието. Време е слоевете да се поразмърдат, да се предприеме нещо.

 

Времето е наше завинаги, отговори Крайчовски на въпроса чие е времето днес. И напомни думите на Стефан Цанев за това, че навремето са ни казвали, че „времената ще станат други, после те наистина станаха други”, т.е. времената се променят, но и гражданското общество трябва да върви в духа на времето.

 

Гласувайте по съвест, гласувайте масово, защото правото на глас е и отговорност, а когато си поел отговорността да участваш в процеса, тогава можеш да изискваш. Както се казва, демокрацията е много кофти нещо, но нищо по-добро не е измислено, заключи Крайчовски. И накрая се пошегува: „Бирената партия призовава всички да гласуват, а след това да се приБИРАрат, т.е. да отиват при бирата!”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6397 |15.09.2014 Мохд Абуаси пред Фрог: Още един британец ще бъдe обезглавен . 38| 6738 |11.09.2014 Безлов пред Фрог: Бум на корупция в администрацията при Орешарски . 17| 6755 |10.09.2014 Само във Фрог: Майката на Емил Шарков иска ново разследване срещу ръководителите на акцията . 31| 7576 |09.09.2014 Луна пред Фрог: Запалиха ми колата и ме заплашваха, че казвам истината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads