Реклама / Ads
37| 6456 |22.02.2009 АКТУАЛНО

Красимир Аврамов отива на „Евровизия". Ах, недей...

.
Човекът-глас Красимир Аврамов с песента си Илюзия ще представя България на песенния конкурс на Евровизия през месец май в Москва. Именно той получи най-много гласове по телефона или със sms.
 
Аврамов събра 55,52% от всички гласове. Нямаше нито една друга песен, която да получи поне половината от неговите. Докато останалите участници се опитваха да скрият разочарованието си, Красимир Аврамов се обърна патетично към българското правителство и цялата държава, да го подкрепят в Москва, за да има песента успех и там.

След него останаха продуцираните от БНТ песни. O­ne Lifetime Is Not Enough, представена от Поли Генова, се класира втора с близо 11%. Трета се класира любимката на неколцина българи, между които, според някои медии и президента Първанов - Мариана Попова с Crazy - 8%.

Гости на шоуто, което се проведе в зала 1 на НДК, бяха дует Ритон" и руската попмашина от български произход Филип Киркоров.

Тотална липса на въображение демонстрираха не само повечето от участниците, но и организаторите на конкурса. Сцената бе грозна, недонаправена и подтискаща. Липсата на големи пари не е оправдание за бездарието на екипите на БНТ. Сценаристите на шоуто във всяка друга държава щяха да бъдат принудени не само да върнат хонорарите за бездарната си работа, но и да платят огромна неустойка.

Повечето песни, изпълнени от нахакани, но без качества певци, съответстваха на читалищната атмосфера от времето на бригадирското движение. Публиката, по-голямата част от която бе съставена от роднини и близки на изпълнители, автори на текстове и мелодии, с досада изпращаше поредното недоразумение на сцената. Репликите на водещите бяха също толкова семпли и дразнещи като самите парчета.

Тягостната ситуация се допълваше от кофтито озвучаване. Бабите ни със сигурност са чували доста по-добри изпъления по време на лечението си във Вършец, когато са ги забавлявали местни таланти.

В цялата история най-изумително бе великодушието на Филип Киркоров, който по необясними причини се е съгласил да пее на подобна сцена. Не е за вярване! Освен с носталгичен патриотизъм с нищо друго не може да се обясни самоотвержената му постъпка. Дует „Ритон", които поначало са „средна категория", бяха направо космически в сравнение с безличните кандидати за слава. Дори медиен супермен и ПР продукт като Графа изглеждаше напълнен с хелий и бучнат пред някакви безумни огледала, които напомняхха за тоалетните в квартален хитермаркет...

krasimir_avramov_4.jpg

За капак изпълнението на Красимир Аврамов, след като бе обявен за победител, прозвуча безкрайно неубедително. Много е възможно това да се дължеше и на озвучаването, но усещането за безплътност така или иначе остана. Доказаха го вялите аплодисменти. Те сякаш подсказваха на организатори и участници в надпреварата, че понякога неучастието е по-достойно от участието...

Първият полуфинал на „Евровизия" е на 12 май.

За да се класираме за финала ще трябва да преборим представителите на Румъния, Турция, Македония, Чехия, Швейцария, Португалия. Дано... В нашата група са още Босна и Херцеговина, Швеция, Израел, Белгия, Андора, Черна Гора, Исландия, Грузия, Финландия, Беларус, Малта и Армения. За да бъдат победени ще трябва много повече от подкрепата на българското правителство и държава. Става дума за дребни неща като професионализъм, талант и творческо въображение. Дано Аврамов и екипът му са наясно с това, защото иначе ще бъдат бъркани с туристите в руската столица.

Втората полуфинална вечер е на 14 май.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6677 |12.05.2008 Мечките от Белица отиват на лекар . 0| 10545 |23.11.2007 „Събота, неделя, понеделник” постави Андрей Аврамов във Военния театър . 0| 6152 |21.07.2007 Вълкът отива в музей . 8| 18362 |12.07.2007 Мистериозното „тату” на Цеци Красимирова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads