Реклама / Ads
0| 20897 |08.06.2022 АКТУАЛНО

Наглост: Кремъл писка, че САЩ доставили хеликоптери Ми-17 на Украйна

.
Грубо нарушение на задълженията е направила властта в САЩ като е доставила на Киев хеликоптери Ми-17 руско производство, които преди това били предназначени за Афганистан.
 

Това се казва в поредно истерично изявление, разпространено във вторник от руското посолство в Съединените щати, предават "гласът на Путин" ТАСС. 


Според информацията пакетът от американска военна помощ включва четири руски хеликоптера, закупени по-рано от Вашингтон за афганистанското правителство.


"Такава доставка заобикаля разпоредбата за сертификат за краен потребител, изискващ писмено съгласие на Русия. Това е грубо нарушение от американската страна на нейните задължения. Въпреки многократните ни искания за разяснения, нямаше ясен отговор от Съединените американски щати. Пренебрегването на международните стандарти се проявява и в доставката на преносима зенитно-ракетна система Stinger на Киев. Сред тях са резолюция 62/40 на Общото събрание на ООН от 2007 г. и „Елементи за контрол на износа на ПЗРК“, договорени в рамката на Васенаарското споразумение от 2003 г., пряко насочена към минимизиране на рисковете, попадащи в ръцете на недържавни участници от този клас оръжия", посочват от дипломатическата мисия.


Според посолството Вашингтон демонстрариа "безотговорно поведение" като прехвърля далекобойни артилерийски системи в Киев, въпреки опасността от ескалация. От там са категорични, че с доставката на военна техника на Киев от страна на САЩ свидетелства за "напускането на международните принципи на сдържаност", насърчавани от Вашингтон.


Смешен плач, е коментарът на хора от американската администрация. Те подчиртават, че Русия няма никакви правомощия спрямо решениа на други държави да доставят техника и въоръжение на Украйна, който е жертва на кървава агресия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17197 |12.04.2022 Христо Грозев: Имаме доказателства за заплащане на български медии от Кремъл . 0| 5712 |04.03.2022 Politico: Кремъл заплаши Ford, General Motors и Volkswagen с отчуждаване на активите им, ако напуснат Русия . 0| 9950 |28.02.2022 The Times: Над 400 наемници на Кремъл действат в Киев, за да убият Зеленски . 4| 5381 |24.09.2019 Изкараха луд сибирския шаман, тръгнал да гони Путин от Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads