Реклама / Ads
48| 49475 |02.07.2008 АКТУАЛНО

За лятото: Алкохол в нормални дози и секс в различни пози!

.
“I had an orgasm with Margarita and morning delight”/Получих оргазъм с Маргарита и сутришна наслада/ - това не е поредният порно-филм, а невинен каламбур с наименованията на най-яките летни коктейли.
 

Лято е. Жега. Среща с гаджето. Не става за разходка в Борисовата градина, нито пък из Центъра, защото навън е 35 градуса. И той, и тя търсят разхлада след горещата целувка за “Добър ден”. Морето е чак на 450 км източно от столицата. Внезапно идва идеята за едно разхладително питие в някой бар, ако може на по-скътана маса, далеч от хорската завист и злословните консервативни коментари. Идва келнерът: “Минерална вода? Не. Газирана напитка? Не. Кафе? Забрави! Мастика? Навън е 35 градуса, не искам да повишавам температурата на климата добълнително!”. Най-удачен и разхлаждащ остава вариантът “нискоалкохолен коктейл, с много лед и по-малко жупел”. Именно момчетата и момичетата от заведението “Моно клуб” до Министерството на отбраната, ни показаха 12 от най-приятните коктейли за летния сезон по време на курс за професионални бармани, под зоркия контрол на професионалист.

1_kokteil.jpg
коктейл “Woo woo”

Коктейл “Woo woo” – водка, придружена от плодов дресинг с ликьор праскова, сок боровинка и лимонов сироп. Питието наистина отговаря на българския превод – ухажвам дама.

2_kokteil.jpg
коктейл “Morning delight”

Коктейл “Morning delight” представлява смес от водка, крем мента и парченца ананас. Тук определено става дума за питие, което свързва “сутрешната наслада” с ненатрапчивия алкохолен аромат на ментата и ободряващия ефект на ананаса.

3_kokteil.jpg
коктейл “Mai tai”

Коктейл “Mai tai” от своя страна се определя по-скоро като питие за корави момчета или пък за мъжки момичета. Със състава си от светъл и тъмен ром, портокал, трипъл сек, ананас и гренадин, той опиянява с екзотичен и приятен вкус.

 4_kokteil.jpg коктейл “Margarita”

Един от най-популярните коктейли за летния сезон е “Margarita”. Най-разпространената история за създаването му произлиза от 1942 г., когато барманът Панчо Моралес, който бил помолен от клиент за чаша “Магнолия”, забравил всички съставки от рецептата освен куантрото, наричано днес “трипъл сек”. Смесил го с текила и лимонов сироп и така неволно станал изобретател на нов коктейл.

5_kokteil.jpg коктейлът “Cosmopolitan”

Коктейлът “Cosmopolitan” е една от най-освежаващите напитки за летните жеги. В състава му са включени водка-лимон, трипъл сек, боровинков сок и фреш лайм. Ефектът е изпитан!

6_kokteil.jpg
коктейл “Jamaica”

Ако пък сте решили да се запазите читави за нощен купон и да не употребявате никакъв алкохол, то коктейл “Jamaica” пасва най-добре за случая заради съдържащите се в него лимонон сок, гренадин и ананас. Питието се прпоръчва горещо и за шофиращи свалячи.

7_kokteil.jpg
коктейл “White russian” или “Бял руснак”

“White russian” или “Бял руснак” сам по себе си показва каква ще е основната съставка в коктейла – водка, придружена от ароматния ликьор калуа, гарниран с малко сметана.

8_kokteil.jpg
коктейл “Belleveu”

 

“Belleveu” се рекламира с името си, особено за онези, които разбират френски. В превод означава “страхотна гледка”. Преобладаващ нюанс в питието е ароматът на ром, кокос и ананас. След употребата му гледката наистина е страхотна, особено, ако е споделен с любимия човек…

9_kokteil.jpg
коктейл “Orgasm

Коктейл “Orgasm”! Някои дори се бъзикат, че Росица Новева го пиела вместо витамини през лятото. Може пък и да е истина. Водка, амарето, калуа и бейлис са взривоопасна комбинация, която при някои хора след девет месеца може да създаде и родилни мъки.

 10_kokteil.jpg коктейл “Choco Colada”

И нещо за дамите, които обичат сладката страна на живота, но не и безалкохолната. На тези извънредни претенции със сигурност отговаря следващият коктейл “Choco Colada”, съставен от сметана, кокос, шоколад, пина-колада, светъл и тъмен ром. Коктейлът лесно се пие за няколко минути. Но 2-3 такива смеси – и да му е здрава гърбината на приятеля.

11_kokteil.jpg

Amaretto sour

снимки Вяра Йовева

"Amaretto sour" пък е един от най-любимите коктейли на професионалните бармани, тъй като не е с особено силно алкохолно съдържание и лесно може да бъде консумиран дори на работното място. Съдържа амарето, портокал, лимон и захарен сироп.

12_kokteil.jpg
коктейл “Long Island ice tee” Стигнахме и до най-взривоопасния коктейл “Long Island ice tee”, натъпкан с тротил, достатъчен да взриви най-обикновен пияч “от вуле”. След употреба – не палете дъха си! Ром, водка, джин, текила, трипъл сек и малко кола. Като че ли липсват само уиски и мастика, както впрочем се пееше в песента на НЛО – “Кой не пие облак троен(ром, уиски и мастика) – той за утре е спокоен… Но въпреки странната комбинаци на съставките, един добър барман, винаги знае как да ги дозира така, че да се получи невероятен вкус.

Наздраве! Пожелаваме ви и това лято: “Алкохол в нормални дози и секс в различни пози!”

Васил Василев 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7175 |01.07.2008 Ученици от Бесарабия опознаха родината и искат да се върнат в нея . 0| 6220 |01.07.2008 Постигнаха споразумение за наследството на Павароти . 5| 9041 |01.07.2008 Инжектират гъби с опасни спринцовки . 1| 5730 |30.06.2008 Здрав купон на чужд терен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads