Реклама / Ads
9| 5766 |14.11.2014 АКТУАЛНО

Лиляна Павлова: 10 млн. лв. са дадени за рязане на храсти

.
Лиляна Павлова
Моят конкретен ангажимент е да проведа преговори с ЕБР да намерим ресурс за дострояването на магистрала „Хемус”. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова по Нова тв.
 
За да стигнем до финансиране трябва да направим подготовка за проект. Към днешна дата имаме възможност за проектираме 60 км. на разклона Плевен-Ловеч. Ако не се приемем Закона за отчуждението, този процес може да се влачи 20 години. Строежа на „Хемус” е мой ангажимент, но фокуса няма да е върху магистралите. Безспорно е факт, че няма пори за почистване на пътищата. Видяхме какво стана преди две седмици-заваля сняг и държавата блокира. Порите за зимата са изхарчени през лятото за рязане на храсти. Около 10 млн. лв. са отишли за това. Областните пътни управления са отговорни. Има рязани храсти, но не там, където трябва. Пътищата не са подготвени. Областите София, Плевен, Перник, Стара Загора и Смолян не са готови за зимата, обясни Павлова.

Според нея най-критично е състоянието на магистралите „Люлин” и „Струма”. Новото е, че 6 часа преди започване на снеговалежа на 20 критични точки трябва да са готови снегорините. До понеделник трябва да са готови. Ако фирмите не са готови, започваме да ги наказваме. Ще бъдем напълно подготвени. Ще разчитаме на синоптичната прогноза на БАН. Освен тези 6 часа се надаваме и на актуализацията на бюджета, за рязане на храсти и оправяне на мантинели. Проходите не са готови, там не са махнати клоните. Апелирам към шофьорите да карат със зимни гуми. В града се чисти до асфалт. Не планираме да има такса за магистрала „Хемус”. Предвижда се тунела на магистрала „Струма” да бъде 13 километра. Работим да се направи проектиране.

Трябва да се опази природата в Кресненското дефиле. Важно е и икономически да е изгоден този проект, защото има предложение да има 6 малки тунела и 6 моста. Идеята е тази стойност да бъде намалена. 13-километровия тунел се предвижда е да е с 2 тръби, за да може да се реагира при катастрофи. До 2020 г. сме длъжни да реализираме този проект. Планираме пълен мандат да има правителството. Реалист съм. Не казвам, че ще е лесно. Когато сме различни партии в едно правителство, имаме възможност за взаимен контрол. ДПС са твърда опозиция. Вчера имам леко разочарование от БСП. 45 минути се занимавахме дали проекта на законите е даден на Мая Манолова или не, оплака се Лиляна Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7034 |13.11.2014 Борисов: Никой не го иска, Искров не подава оставка . 2| 12842 |13.11.2014 Адвокат Людмил Рангелов взе приза "Дело на годината" . 11| 5946 |13.11.2014 Р. Гечев пред Фрог: Искров се държи като ощипана мома и си търси алиби . 16| 10684 |13.11.2014 Кобрата – на крачка от историята, Мохамед Али и Тайсън!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads