Реклама / Ads
18| 13501 |07.11.2022 АКТУАЛНО

Любимите убийци на Путин от ГРУ атакуват България. Защо мълчат политиците ни?

.
Зад този портал е секретната част №29155 на ГРУ...
Доказателствата, че не ние, с още не случилата се военна помощ за Украйна, а Русия воюва реално срещу нас. Ето на, руската хакерска група Killnet е атакувала сайта на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) у нас. С чувство на гордост самите хакери пишат за това в канала си в Телеграм.
 

Атаката е осъществена в събота следобед, 5 ноември, когато в Русия чествали празника на разузнавача. Killnet посочват в съобщението си, че предприемат акциятa като своеобразен поздрав към руските разузнавачи. Можеше да поздравят разведките к песента на Алла Пугачова „Королевство кривых зеркал“, хем актуално щеше да е, но пък Алла Борисовна взе, че се изказа против войната в Украйна и Кремъл я извади от „златния“ списък, където беше доскоро и я премести в „черния“…

Затова вече поздравите се поднасят под формата на убити или изнасилени жители на Украйна, кибер атаки срещу страни, на които Кремъл е бесен заради позицията и пр. Според въображението на руския нов „патриотизъм“…

 

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев потвърди информацията за хакерската атака.

Уточнява се, че сайтът на ДАР е бил блокиран само десетина минути и няма теч на данни. Наистина ли?

 

Защото е някак си логично да си помислим, че който е в състояние да блокира сайта, е в състояние и да изтегли информация от него. Може да се манипулират и данни – ще ви го каже всяко будно хлапе, навършило 14 години.  

 

Сред българските политици има – все още - интелигентни хора и те не се съмняват, че Москва ни е обявила война и я води по брутален и подъл начин. Това, че главните български институции си затварят очите за това, не прави положението по-леко.

Атаките срещу България са строго планирани, а за доклада на тайните служби на Кремъл, в който са описани действията срещу София, във Фрог нюз писахме още преди три месеца. Информацията ни бе от дипломатически източници, които се учудваха на безгрижното отношение на властта у нас, включително и на спецслужбите ни. Поне на някои.

 

Секретната част №29155 към Военното разузнаване (ГРУ) е само една от структурите, които са натоварени със задачата да атакуват страни от Източна Европа, днес членки на НАТО и ЕС. България се ползва със специалното внимание на ГРУ като „слабо звено“ в този „отбор“. Още през 2018 г. първо американците, а след това и спецслужбите а други държави назоваха поименно седем руски хакери, които работят за ГРУ. Единият от тях – Евгений Серебряков, според ФБР е старши офицер в секретната част №26165, която е структура от 85-и Главен център на военното разузнаване, специализирана в криптография.

 

Останалите шестима хакери също са офицери в щата на ГРУ.

Медии в Русия и в други страни наричат секретната част 29155 „любимите убийци на Путин“. Коментарът е излишен.

 

Съвсем неотдавна военизираните хакери ни замесиха в подготовката за взривяването на Кримския мост, а Путин нарече това „терористичен акт“ и обвини „замесените“ помагачи като подкрепящи тероризма.

 

Същата хакерска група атакува преди време Президентството и други важни институции на България. Може би нашите служби се опитват да противодействат и това е секретна информация, но българите трябва да бъдат успокоени, че държавата взема мерки и не се страхува от върхушката в Кремъл. Или се страхува?

 

Всеки младши разузнавач ще ви каже, че групата Killnet е част от кибер оръжията на Путин срещу колективния Запад. Ултра наивно би било подобни „патриоти“ да действат от Русия без подкрепата на тайните служби и на властта в Кремъл.

Путин доскоро се кълнеше, че правителството няма нищо общо с частната армия „Вагнер“, рожба на неговия личен приятел Пригожин, но вече съвсем открито я покрепя и финансира с милиони от бюджета. Killnet е същото формирование, но на територията на кибер пространството.

 

Неморално е българските институции да си затварят очите пред атаките, на които е подложена страната ни от страна на Русия. Това е разпоредено от най-високо ниво – Путин и неговият кръг. Крайно време е на основание данните, които имат нашите служби, на руската посланичка Елеонора Митрофанова да се връчи протестна нота и да се потърси сметка за вражеските действия срещу страната ни. Демонстрираната боязливост насърчава подобни действия да продължат и да стават все по-брутални.

 

В момента Русия търпи поражения на бойното поле, а на киберфронта може да покаже мускули. И го прави. Това е мнението на специалистът по киберсигурност Спас Иванов и няма как да не се съгласим с него. Според Иванов е възможно Русия да готви истинска голяма хакерска атака, която да се прицели във важна инфраструктура като електрическата мрежа. "Трудно е да извадят критична инфраструктура извън строя, но е възможно повторение на атаката като при пощите", заяви той.

 

А какво ще стане ако „братушките“ решат да извадят от строя АЕЦ „Козлодуй“? Ядреното гориво е тяхно, резервните части са техни и хакерите са техни. Какво би им попречило?

 

Мълчанието след такива нагли действия е висша форма на самоунижението.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 16850 |28.09.2022 Илиян Василев: Течът на газ от „Северен поток“ се вмества в стратегията на Путин да насажда несигурност . 3| 8049 |21.09.2022 Мобилизация в Русия: Експерт нарече Путин ”импотентен” и предрече бунтове в Русия . 11| 7498 |19.09.2022 Христо Грозев, Belingcat: Путин не иска мобилизация, в Москва и Санкт Петербург мислят, че война няма . 5| 89248 |16.09.2022 Появи се запис от разговор на Бойко Борисов преди срещата му с Путин за Руски/Турски поток. Предполагал, че ще го „сговнят“ в Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads