Реклама / Ads
31| 4528 |16.08.2024 АКТУАЛНО

Г. Лозанов: Без никаква пропаганда в училищата, особено руска. Е. Минчев: Лордея се с Вас, г-н Президент!

.
Георги Лозанов и Евгени Минчев
"Този закон за забрана на джендър пропагандата в училищата е добра. Смятам, че не трябва да има нито такава пропаганда, нито никаква в училищата. Проблемът с този закон е обаче, че такава пропаганда сред децата няма", каза Георги Лозанов, ПР експерт, 
 

"Може би този закон предпазва от бъдещи пропаганди. Ако трябва да има такава, то трябва да е за възобновяване на мъжеството, и пропаганда на религия и семейство, отговори му Евгени Минчев.

 

Добро утро, г-н президент, Лордея (гордея) се с вас, по повод срещите и совалките, които направихте. Това заяви пред БТВ Евгени Минчев, ПР експерт, обърквайки дори и водещата за обръщението към Румен Радев.

 

"Явно Евгени Минчев ще е новият депутат от "Възраждане", смята медийният експерт Георги Лозанов.

 

"Този закон за забрана на джендър пропагандата в училищата е добра. Смятам, че не трябва да има нито такава пропаганда, нито никаква в училищата. Проблемът с този закон е обаче, че такава пропаганда сред децата няма", допълни той.

 

"Може би този закон предпазва от бъдещи пропаганди. Ако трябва да има такава, то трябва да е за възобновяване на мъжеството, и пропаганда на религия и семейство, отговори му Минчев.

 

Да, бях преди 3 дни на кафе при г-жа Митрофанова. После бях при Костадин Костадинов във връзка с промените в Закона за училищно и предучилищно образование. Това призна Евгени Минчев в сутрешния блок на bTV. Той не си спомни кой го е поканил да отиде в парламента при Костадинов.

 

Май се готви за депутат от "Възраждане", иронизира доц. Георги Лозанов. Според него е редно да има забрана за пропаганда в училище, но става въпрос за каквато и да е, не само за джендър - "включително и руската пропаганда да бъде забранена".


"Забраняваш нещо, което не се случва – тогава значи преследваш някаква друга цел", подчерта Лозанов и напомни, че образователното министерство в становището по законопроекта не е дало нито един пример за джендър пропаганда в училище. Създаде се едно пропутиново мнозинство, заключи Лозанов.

 

"Аз миналата седмица бях при японския посланик, но никой не ме нарече гейша", възрази Минчев, според когото "нищо лошо няма в руския дизайн", когато стана въпрос какво стана в Русия с ЛГБТИ.

 

Лозанов обаче му напомни, че ако беше на мястото примерно на Георги Парцалев, Минчев е щял да бъде изпратен на съд. А Минчев отговори, че НПО било "нещо, което пречи на обществото" - като знак за подкрепа да мине и т.нар. закон за чуждестранните агенти.

Минчев обяви и как 95% от хората били доволни от законовите промени, но притиснат какви са тези данни, той накрая отговори, че е "това, което вижда на лаптопа". "Ма какво лошо му има на Путин", каза Евгени Минчев, а когато му беше напомнено, че е диктатор и избива деца в Украйна, отговорът беше: "Не на мен тия". Но за край на разговора призна, че сексуалната ориентация е предмет на разговор вкъщи.


"Трябва да проповядваме мъжество, вяра и религия в училищата. Със сигурност аз съм повече мъж от вас", обърна се към водещата Мария Цънцарова Минчев. Той посрещна с усмивка и чувство за хумор шегата на Лозанов, че е готов за депутат на "Възраждане".

"Много бих искал всички НПО-та да се махнат от България. Затова напълно подкрепям идеята на г-н Костадин Костадинов да има действащ закон по темата. Всички НПО-та лобират чуждите си интереси на наша територия", размишлява Минчев.

 

"Гледах лозунги от протеста на хората с различна сексуална ориентация пред президентството. На един от тях пишеше: "Колко още деца трябва да умрат заради вас?". А аз бих ви запитал: "Колко още деца няма да се родят, благодарение на вас", запита ексцентричният пиар експерт.

"Много интересен подход именно Евгени Минчев да брани традиционните ценности", отбеляза Лозанов.

"Аз съм депутат без заплата, а вие от някъде взимате заплата - без да сте депутат", каза Минчев на Лозанов. Няколко секунди по-късно, видимо ядосан от водещата Мария Цънцарова, Минчев напусна студиото с думите към водещата: "Вие просто говорите глупости".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 3558 |15.08.2024 НАТО се готви за война: 500 хиляди войници към днешна дата са в повишена бойна готовност . 12| 6665 |14.08.2024 Васил Данов за операцията в Курск: Рискът е преценен. Тези 5-6 бригади наистина са боеспособни и си свършиха работата . 22| 38643 |13.08.2024 Руски бежанци от Курск проплакват: Ужасно е! Непоносимо е! Искаме войната да свърши . 8| 4236 |13.08.2024 ISW: Путин наложи информационно затъмнение на украинското настъпление в Курска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads