Реклама / Ads
0| 5448 |13.05.2008 АКТУАЛНО

DJ MAG, TILLLATE.COM и DANCE4LIFE ще бъдат официалните партньори на SeeMe 08

.
SeeMe има амбицията да бъде едно от основните музикални и културни събития в Югоизточна Европа. Първото издание бе през май 2006 и от тогава то е основното събитие в региона за професионалисти от областта на съвременната денс музика. Благодарение на него София се превърна в регионален център на музикалната индустрия.
 

 

Всяка година SeeMe създава възможности за хората занимаващи се с електронна музика и представя най-нашумелите ди-джей и продуценти. Сцената в България и Югоизточна Европа се развива много бързо, съществуват много клубове отдадени само на тази култура и именно за това над 50 професионалисти от Европейската музикална индустрия ще дойдат да споделят своя опит на конференциите. България е модерна туристическа дестинация, поради което организаторите очакват фестивала да бъде посетен от 20 000 човека било то на фестивалните вечери или на конференциите и изложението.

 

Изложението ще се състои от 5-ти до 7-ми Юни във Военния клуб в центъра на София. За три дни и нощи града ще отвори врати за DJ-и, продуценти, управители на звукозаписни компании, радио водещи, певци и професионалисти от други сфери на музикалната индустрия, както и голям брой фенове. Организаторите са се погрижили това да е едно незабравимо изживяване, осигурявайки много гости от елита на съвременната електронна музика. Ангажимент към SeeMe са поели световно известни имена като: Джеф Милс (САЩ), Paul Woolford (UK), Eddie Halliwell (UK), Punx soundcheck (UK), John O’Callaghan (UK), Jesse Voorn (NL), Nosia (NL), DJ Goodfellas (NL), Parham (SE). Ще има и drum’n’bass сцена, на която ще пускат DJ’s Aggers, Subterra, Brookes Brothers, Logan D, а на микрофона ще се разпореждат MC’s Master X and Evil B.

 

Джеф Милс е добре познат на всички слушащи един или друг вид електронна музика. Започва да пуска през далечната 1987г, а две години по-късно заедно с "Mad” Mike Banks основават лейбъла "Underground Resistance". Дейността му освен с музика е свързана и с политически активности и борба с комплексните социални и политически проблеми настъпили вследствие на ерата Рейган. Той е считан за наследник на Кевин Сандерсон, Джуан Аткинс и Дерик Май (основоположниците на техно музиката). В тези години тепърва си проправят път стилове като добре известните днес хип-хоп, алтернатив, грънч, и промотирането на електронна музика е било наистина тежка задача. Независимо от това основните имена зад "Underground Resistance" – Jeff Mills, Robert Hood и “Mad” Mike Banks стават световно известни още в началото на 90-те. Милс е известен с енергичните си сетове, в които смесва между 30 и 50 парчета в рамките на един час. Той подбира най-добрите моменти от песните и пуска между 30 и 90 секунди от тях. Винаги търсещ новото започва своя проект “Тhe Еxhibitionist”. Идеята е да запише албум в обстановка максимално близка до тази на едно изпълнение на живо, без това да попречи на качеството на записа. За тази цел Милс записва на витрината на оживена улица, и мигновено събира тълпа на тротоара. Последното му посещение в България бе през 2001г. когато неговото парти се състоя в близост до кабинковия лифт Симеоново. Интересът към таз годишното му гостуване е огромен, а самото парти отново ще се състои на нестандартно място. Този път организаторите са избрали подлеза на централна гара където ще бъдат направени четири сцени.

 

Aнгличанинът  Еди Халиуел (Eddie Halliwell) е другият именит гост на фестивала. Той започва да се занимава с музика на 15, когато купува първият си комплект грамофони. Все още млад за клубове той развива своите умения в курс по музикална технология. През 2003 година печели наградата „ди-джей на годината” от престижното списание за електронна музика Mixmag, а DJ Mag го класират 17-ти за 2005 и 06 и 16-ти за 2007г. 2004-а е година на подем, прави турнета в Азия, Европа, Америка и Австралия. Записва третия си лайф „Radio 1 Essential Mix” заедно с Paul Oakenfold в известния клуб „Amnesia”. Неколкократно гостува на Пит Тонг и след като води част от предаванията в новото шоу на Radio 1 – „Тhe Residency”, получава собствено радио предаване. На следващото клипче може да видите какво предизвиква в тълпата след изпълнението си на “Future Music Festival” в Австарлия. Намерих го на сайт на Би Би Си, които съветват да не пробвате това у дома.

 

 

SeeMe официално извести за участието на най-влиятелното издание за електронна музика DJ Mag като официален партньор на таз годишното издание на фестивала. Това издание е „библията” за новини, даунлоуд, интервюта, партита, класации и всичко свързано със съвременната електронна музика. Собственика на списанието Джеймс Робертсън споделя своите впечатления от фестивала: „Цялостното ми впечатление за SeeMe е, че то тепърва се заражда. Неговото икономическо развитие ще доведе до развитие на денс музиката като индустрия. Вие култивирате правилните контакти за една „експлозия”, която ще се случи до 2-3 години. България също така печели от значителни чуждестранни инвестиции, което ще има голям ефект не само върху българската икономика, но и върху културата. България е на идеалното място да гледа към Западна Европа за вдъхновение и насоки, но също трябва да развива своите славянски корени.  В края на краищата всичко зависи от постоянството и дълголетието. Колкото повече време съществувате толкова повече хора ще се ангажират. Имате нашата подкрепа в създаването на този проект”.

 

SeeMe подкрепя организацията Dance4Life отдала се на борбата със ХИВ и СПИН (синдром на първично придобита имунна недостатъчност). Dance4Life се опитва  да разработи унифициран отговор, както и да вдъхнови младите хора да водят своята битка чрез танцуване. Новаторският подход на Dance4Life покрива всички аспекти на младежката култура: техните икони, тяхната медия и тяхната любима музика и танци. Танцуването е здравословно,позитивно и създава контакт между младите хора, но чрез Dance4Life те започват да танцуват с кауза. Dance4Life смятат, че всеки може да бъде ангажиран и вдъхновен от енергията на младите хора по света, и може да допринесе за една промяна към по-добро през идните години. Наистина се надявам, че сътрудничеството между  SeeMe и Dance4Life ще разпространи посланието им сред младите хора в България. Ще ги въвлече в световното движение и ще ги накара да се почувстват като част от него.

SeeMe има три основни компонента – конференция, изложение и фестивал. Конференциите и изложението ще осигурят разнообразна обстановка през деня, която ще бъде последвана от партита през нощта.

Конференцията – семинари и дискусии, коментиращи най-новите и най-популярни теми в музикалната индустрия. Това е една възможност за срещи с международни бизнес партньори, които ще представя техният бизнес пред нова публика.

Изложението- компании и представители ще съсредоточат вашето внимание към новите продукти и услуги. Това е мястото, където се създава важната свръзка между науката, технологията и креативноста.

Фестивалът – SeeMe представя всички стилове в електронната музика и постепенно се разви до най-сериозното събитие за електронна музика в югоизточна Европа С любов към всички стилове били те алтернативни, ъндърграунд  или майнстрим на SeeMe ще видите огромен спектър изпълнители от цял свят.

Тази година за първи път ще бъдат раздадени и наградите на SeeMe. Гласуването става online на www.seeme-sofia.com като организаторите са избрали цели 14 категории, като най-добър клуб, най-добър ди-джей, най-добър ремикс и тн. Наградите ще бъдат раздадени преди партито на 7-ми Юни.

 

Освен всичко останало е организирано и турне, което ще обиколи 10 български града с цел да промотира фестивала. В различните градове ще се редуват Jon Silva, Dj Shark, Dj Vassi, Giorgio B, JackROck, DJ Lion, Jassen Petrov, Steven, Adrez и JK. За повече информация може да посетите този линк

Йорго Пецас 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7127 |13.05.2008 Дийп зоун заминаха за Сърбия . 0| 8892 |13.05.2008 Филмът "Сексът и градът" със световна премиера в Лондон . 0| 6496 |12.05.2008 На панаира е изложено копие , а не оригиналното Панагюрско съкровище . 0| 6703 |12.05.2008 Мечките от Белица отиват на лекар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads