Реклама / Ads
6| 7661 |05.10.2017 АКТУАЛНО

Марешки за Ревизоро като шеф на комисията за контрабандата: Пуснахме вълка да пази стадото

.
Веселин Марешки Източник: БГНЕС
Управляващите опитват да покрият контрабандата, не да я разкрият. Със създаването на Комисия за наблюдение на приходните агенции, сивия сектор и контрабандата пуснахме вълка да пази стадото. Става дума за Емил Димитров - Ревизоро. Това заяви лидерът на ”Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.
 
От митниците Ревизоро е бил освободен , защото няма резултати от борбата с контрабандата, припомни той.

Този човек, ако имаше качества да се бори с контрабандата, щеше да стане шеф на Митниците, не да го уволняват, допълни той пред bTV.

Бизнесменът бе категоричен, че ефектът "Марешки" се е отразил благоприятно върху икономиката на страната. По думите му преди да влезе в бизнеса с горива около 1 милиард лева приходи са изтичали в сивия сектор.

Когато ние се появяваме на пазара приходите на Агенция „Митници“ се повишиха средно със 7%. Това показва, че ние помагаме за осветляване на пазара за горива. Мога ли 25 г. да продавам горива и никой да не ме хване? Сега Ревизоро щял да ме хване. Проблемът не е в Марешки“, категоричен бе той.

 От 900-те бензиностанции, които крият обороти няма мои бензиностанции, категоричен бе лидерът на ВОЛЯ. Според него Комисията „Ревизоро“ е създадена, за да може Емил Димитров да хвърля нелепости в ефир.

Той коментира и оставката на Делян Добрев и геберския Кумгейт. Не са виновни хората по места. Изгониха депутата от Добрич за Суджукгейт. И Добрев да бяхме махнали, шурубаджанащината остава. И не може Борисов да се прави на светец. Не може да не знае какво става в партията. Когато казваш партията е моя, държавата е моя -трябва да носиш отговорност, заяви той. Ние имаме проблем с начина на управление на Борисов. Личен проблем нямам, допълни той.

„Всички политически назначения трябва да са осветени, за да не могат да мародерстват“. Той напомни, че са обещали да бъдат прожектора срещу нередностите. По негово предложение всеки депутат трябвало да декларира своите роднини и близки, назначени по места. „В моята партия нямам роднини. Във фирмите ми нямам назначен роднина на високо ниво“, увери Марешки.

Врачанската болница ще бъде спасена и Бойко Борисов ще се изкара спасител. Затова се прави всичко около болницата, смята той.

Марешки обясни и напускането на своя депутатка на парламента: Нивото в парламента е много ниско. В парламента няма ефективност. Нина Миткова реши, че ще е по-необходима извън парламента. Готвим се за местните избори., посочи зам.-председателят на парламента.

Лидерът на "Воля" нападна остро депутат от ГЕРБ: Димитър Петров е четвърти мандат депутат от ГЕРБ. Той е в комисията за приятелство с Китай.  И нищо не е свършил за толкова години. Сега ние бяхме в Китай и нещата ще тръгнат. А един аномник си стои в парламента и нищо не върши, не скри гнева си Марешки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5379 |23.09.2017 Марешки: Тримата без имунитет сме виновни за всичко в държавата . 2| 4946 |22.09.2017 Марешки: НяКОЙ е платил за назначението на икономическия министър . 1| 5478 |13.09.2017 Марешки: Цацаров да каже Бойко, Роско и Цецо дали са „шайка”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads