Реклама / Ads
2| 5202 |30.01.2018 АКТУАЛНО

Министерството на финансите на САЩ публикува ”списък Путин”

.
Владимир Путин
Министерството на финансите на САЩ публикува късно снощи местно време дългоочаквания ”списък Путин” със 114 политици и 96 олигарси от Русия, предаде Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това не означава автоматично налагане на санкции на тези хора.
 

"Списъкът Путин" включва 114 физически лица, смятани за високопоставени руски политически фигури. В него попадат и 96 олигарси, богатството на всеки от които възлиза на най-малко 1 милиард долара. Списъкът бе съставен въз основа на закон, приет от Конгреса на САЩ миналата година за наказване на Русия за предполагаемата й намеса в президентските избори през ноември 2016 г., отбелязва АП. Правителството на Тръмп имаше краен срок да го публикува до вчера. Списъкът включва руснаци, за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин. Той е наричан неофициално "списъка Путин", отбелязва БТА.

 

В списъка попадат премиерът на Русия Дмитрий Медведев, енергийният министър Александър Новак, шефът на "Роснефт " Игор Сечин , ръководителя на "Газпром" Алексей Милер, Андрей Костин, а също Алишер Усманов, Роман Абрамович, Евгений Касперски, Вагит Алекперов и пр.

 

Включването в списъка не означава автоматично въвеждане на санкции и щетите засега са главно репутационни, но в бъдеще присъстващите в "кремълския доклад" могат да станат и обект на санкции.

 

В същия ден, в който финансовото министерство внесе доклада, Държавният департамент на САЩ предпочете да не обявява нови санкции по отношение на страни и компании, които са сключили крупни сделки с руския отбранителен и разузнавателен сектор, макар че законът предписва нови санкции. Държавният департамент заяви, че законът и в момента сдържа продажбите на руския военно-промишлен комплекс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8629 |22.11.2017 За първи път! Фрог публикува списък с потенциалните язовири-убийци, вижте ги . 3| 18607 |06.11.2017 Paradise papers с нови скандални разкрития за финансите на политиците . 4| 10106 |07.07.2017 Президентът публикува втората стенограма за КТБ (Пълен текст) . 1| 7795 |09.06.2017 Румен Радев публикува стенограмата за КТБ от 29 юни, 2014 г. в 19.10 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads