Реклама / Ads
0| 9230 |19.12.2022 АКТУАЛНО

Най-добрите сериали за 2022 г.

.
2022 г. бе добра година за телевизионните сериали. Стрийминг услугите определено имаха силен сезон и никак, ама никак не бе лесно да се състави списък на най-добрите сериали. 2022 г. бе годината, в която Ozark направи голямото си завръщане в Netflix, Amazon ни предложи красив поглед върху живота на трима млади възрастни от аутистичния спектър, а ABC се оказа с най-добрата комедия на годината. Apple TV+ също си проби път в стрийминг играта с два от най-големите хитове за годината. HBO пък пусна сериала ”Къщата на дракона” от вселената на ”Игра на тронове”.
 

Ето част от най-добрите сериали за 2022 г. Нямате много време за наваксване, но и началото на януари е добро време, за да влезете в крак.

 

2022 г. се оказа силна за Netflix, които счупиха рейтинга си с няколко сериала. 

 

На първо място е “Уенсдей” - сериал от вселената на Семейство Адамс, който видя едноименната героиня като тийнейджър в училище. Впечатляващата актьорска игра на Джена Ортега вдъхна нов живот на Уенсдей, а появата на Кристина Ричи (която изигра същия персонаж през 1991 г. направи целият сериал изключително сантиментален, що се отнася до въпроса със сблъсъка на поколенията, например. Но това е друга тема. 

 

Друг впечатляващ сериал, който накара милиони да седят с притаен дъх пред екраните, се оказа първият сезон на 1899. Многонационални имигранти, пътуващи от стария континент към новия, се сблъскват с кошмарна загадка на борда на втори кораб, плаващ в открито море. Сериалът получава предимно положителни отзиви от критиката, с похвали за кастинга, режисурата, операторската работа и актьорската игра, въпреки че някои критикуват бавното темпо, с което се развива сюжета. Създателите на сериала имат идеи за още два сезона.

 

 

Новият сезон на The Crown дойде малко след смъртта на кралица Елизабет II. Историческата драма винаги е вълнувала феновете на британското кралско семейство. 

 

Първият сезон обхваща периода от брака на Елизабет с Филип, херцог на Единбург, през 1947 г. до разпадането на годежа на нейната сестра принцеса Маргарет. Вторият сезон обхваща периода от Суецката криза през 1956 г. до пенсионирането на министър-председателя Харолд Макмилън през 1963 г. и раждането на принц Едуард през 1964 г. Третият сезон обхваща периода от 1964 до 1977 г., включва двата периода на Харолд Уилсън като министър-председател и представя Камила Шанд. Четвъртият сезон обхваща периода от 1979 до 1990 г. и включва мандата на Маргарет Тачър като министър-председател и брака на принц Чарлз с лейди Даяна Спенсър. Петият обхваща периода от 1991 до 1997 г. и обхваща мандата на Джон Мейджър като министър-председател и разпадането на брака на Чарлз и Даяна. Шестият сезон, с който ще приключи сериала, ще обхване управлението на Елизабет II през 21 век.

 

 

Изключително силен бе и последният излязъл сезон на Stranger Things, който предложи до голяма степен предвидим сюжет, но пък добре построена история. 

 

 

Когато стане дума за HBO, няма как да не споменем “Къщата на дракона” - сериалът от вселената на “Игра на тронове”, който отново запали феновете на “Песен за огън и лед” на Джордж Р. Р. Мартин. Действието в сериала се развива 200 години преди събитията в “Игра на тронове” и проследява историята на клана Таргериън. Сериалът описва събитията, довели до началото на упадъка на дома Таргариен и опустошителна война за наследство, известна като “Танцът на драконите“.

 

 

Трети сезон на “Тъмните му материи” също прикова вниманието към екраните. Фентъзи драмата е базирана на едноименната трилогия от романи на Филип Пулман. Шоуто проследява сирачето Лира, изиграна от Дафне Кийн, докато търси изчезнал приятел и открива заговор за отвличане, свързан с невидима космическа субстанция, наречена Прах.

 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5963 |26.02.2021 Най-добрите филми на тема футбол . 0| 3515 |01.02.2021 Безплатни консултации с един от най-добрите неврохирурзи доц. д-р Зафер Токташ - 12 и 13 февруари в София . 0| 9104 |16.10.2019 Кои са най-добрите покер играчи в България? . 0| 9257 |04.07.2010 Наградиха най-добрите благотворителни кампании

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads